АКТУАЛНО


Адв. Илиян Василев: Много магистрати познават хора като Арабаджиеви

12 11960 09.09.2018
Адв. Илиян Василев: Много магистрати познават хора като Арабаджиеви

Не познавам лично семейство Арабаджиеви. Не познавам хора като Арабаджиеви за разлика от много магистрати. Семейството ме потърси да стана адвокат на сина им Вълчо Вълчев. Обади ми се майката Маринела с думите да спася момчето й. Това заяви в предаването „120 минути” защитникът на Вълчо Вълчев адв. Илиян Василев.


Съдийката прояви майчински инстинкт и освободи от ареста момчето. Няма как да е престъпник. Той е на 21 г. Осем години не е в България. Пет години учи в Швейцария и 3 години следва Право в Лондон.

 

Родителите му са внесли на негово име около 2 млн. евро. Какво лошо има в това, след като личното имущество на родителите му е на стойност 25 млн. лева? Държавата знае за тези пари, те са проверявани.

 

Вълчо беше заложник на прокуратурата. Тя се опита да пробута доказателства в съда, за да бъде задържан, но те не минаха. Прокурорите използват един кратък период, в който клиентът ми е бил в България, и е наел касета, където има семейно имущество, каза адвокатът на момчето.

 

Адв. Василев заяви, че не би убеждавал родителите му да се предадат в България. „Това щеше да има смисъл, само ако може да защитят интересите си тук и да изчистят името си”.

 

Прокуратурата в нарушение на правилата започва задочно производство на семейство Арабаджиеви. Няма как в един и същи ден да се повдигне обвинение и да се намери на адрес лицето, срещу когото се готви обвинение.

 

Бил съм съдия и прокурор и напуснах системата заради несъгласие с началниците си. Няма да ми позволят да се върна отново, защото знам твърде много за корупцията. Имам достатъчно акъл, за да дам доказателства за нея и достатъчно съм луд, за да го направя, заяви адвокатът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама