НОВИНИ


БСП няма да гласуват предложените министри

1 3692 18.09.2018
БСП няма да гласуват предложените министри
Корнелия Нинова

След президента, днес и БСП сезираха върховните съдии за разпоредби от Административнопроцесуалния кодекс, които според тях противоречат на Конституцията.


Те смятат, че с приетите промени се отнема възможността на хората да защитят своето право срещу актове на властта и това противоречи на принципа на правовата държава. БСП отказват да се включат в спора между президента и правителството относно указа за освобождаването на главния секретар Младен Маринов. Корнелия Нинова повтори, че социалистите ще гласуват против новите предложения и искат оставката на цялото правителство.

 

 „Една седмица спорят по коя процедура да сменят един неподходящ министър с друг неподходящ министър. Който и министър да смените, с когото и да го смените, уважаеми управляващи, това няма да промени политиката ви. Това е агония за държавата”, каза тя.

 

Социалистите настояват да се намали на 5% ДДС върху хляба, за да се тушира ценовият шок. Настояват също да се обсъди възможността за диференцирано ДДС на някои храни от първа необходимост.  


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама