СВЯТ


Дронове в Косово ловят нарушители на път

0 3446 20.09.2018
Дронове в Косово ловят нарушители на път

От началото на годината полицията в Косово записва нарушителите на пътя с дронове. Колкото и да е нестандартен начина за намаляване на произшествията по пътищата, той има ефект.


От януари тази година в Косово е в сила нов закон, според който полицията има право да следи за нарушители с немаркирани автомобили и други помощни средства като дронове, съобщава БНТ. Именно така полицаите могат да заснемат как автомобил изпреварва неправилно друга кола на магистралата между Прищина и Скопие.


Глобата за подобно нарушение е 300 евро, отнемане на книжката за 6 месеца и минус девет точки от талона. Средната брутна заплата в балканската страна е 500 евро. Със заснетото видео полицаите успяват да спират нарушители и му показват засеченото нарушение. 


Гражданите на Косово вече знаят, че полицията може да бъде буквално навсякъде. След въвеждането на по-строги правила и методи за контрол има по-малко смъртни случаи. По-малко са и ранените на пътя. Небрежно шофиране, стари автомобили и пътни знаци в лошо състояние са основните причини за големия брой инциденти.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама