АКТУАЛНО


Шефът на КПКОНПИ проверил Пеевски само по документи, запорира имота на Трайчо Трайков

15 8895 26.09.2018
Шефът на КПКОНПИ проверил Пеевски само по документи, запорира имота на Трайчо Трайков
Пламен Георгиев

Проверили сме Делян Пеевски само по документи. Това призна шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев по НТВ. Георгиев преди няколко месеца заяви, че Пеевски бил най-чистия бизнесмен.


От участието на Георгиев стана ясно, че ведомството е разгледало само документите за Пеевски, подадени от прокуратурата. Не е тайна, че държавното обвинение се контролира именно от Пеевски.  Т. е разследващите от антикорупционният орган не са се ровили в имущество, банкови сметки, инвестиции и т. н.

 

Георгиев обясни, че проверката е само по документи, защото срещу Пеевски не е повдигнато обвинение.  На въпрос как ще извърши проверка на Ахмед Доган, ако се наложи,  Георгиев каза, че също ще е по документи.

 

„Приключи проверката срещу Трайчо Трайков. Има несъответствие за 10 годишен период-2, 450 млн. лв. Знаем какви заплати е получавал, какви осигуровки и т. н. До петък той трябва да декларира откъде има тези 2 млн. лв. Това са пари, които лицето е използвал за недвижими имоти и борсова активност. Има запорирани два недвижими имота, студио, банкови сметки, акции и дялове. Тече проверка за Десислава Иванчева.“, каза той и уточни, че няма да казва повече, за да не я предупреди.

 

Припомняме ви, че миналата седмица Георгиев предложи децата в детската градина да се обучават по проблемите с корупцията, като пеят песни и рецитират стихчета.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама