СВЯТ


Гърция ще бъде разследвана от ОЛАФ за злоупотреба със средствата за бежанци

0 3728 26.09.2018
Гърция ще бъде разследвана от ОЛАФ за злоупотреба със средствата за бежанци
Гърция продължава да получава помощи от ЕС за справяне с мигрантския проблем

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) е започнала разследване за евентуална злоупотреба със средства на ЕС за изхранване на бежанците в Гърция, съобщават гръцките медии.


Генералната дирекция "Миграция и вътрешни работи" на Европейската комисия е представила информация през 2017 г. на ОЛАФ, която е провокирала разследването.

 

Ще бъда проверявано предоставянето на храни на бежанците в Гърция с финансиране от ЕС. Представител на ОЛАФ е обяснил, че това, че службата проучва въпроса, не означава непременно, че са извършени нередности или измами.

 

Европейската комисия потвърди, че е предала на ОЛАФ сигнали за възможни злоупотреби със средства на ЕС от страна на Гърция. Комисията уточни, че е проверила два пъти на място изпълнението на европейските програми за предоставяне на храна на мигранти в Гърция. Установено е, че програмата се изпълнява и храната се доставя по предназначение. ЕК е решила да остави на ОЛАФ по-нататъшната проверка на получените сигнали за злоупотреби. Комисията уточни, че нейните служители досега не са открили нередности, затова продължава осигуряването на средства за програмата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама