СВЯТ


Заподозрени за убийството на словашкия журналист Ян Куциак са задържани

0 3771 27.09.2018
Заподозрени за убийството на словашкия журналист Ян Куциак са задържани
Ян Куциак и годеницата му Мартина Кушнирова бяха застрелян на 21 февруари 2018 г.

Полицията в Словакия е задържла двама заподозрени в убийството на журналиста Ян Куциак и годеницата му Мартина Кушнирова през февруари тази година.


Смъртта на словашкия репортер бе петото убийство на журналист в държава от ЕС за последните 10 години. Информацията за задържаните е на Словашкото радио, предава БНТ. Според радиото акцията, започнала рано сутринта, все още продължава.

 

Пресслужбата на полицията е съобщила без повече подробности, че полицейски специални сили са задържали заподозрени в криминални престъпления и в момента се провеждат обиски в жилищата им.

 

27-годишният Ян Куциак бе застрелян на 21 февруари заедно с годеницата си Мартина Кушнирова в с. Велка Мача, Западна Словакия. Репортерът бе разкрил корупционни схеми във властовите структури на страната и съобщил, че двама високопоставени служители от правителствения апарат са контактували с италианската мафиотска групировка "Ндрангета". Това предизвика обществено-политическа криза в страната. Премиерът Роберт Фицо подаде оставка, отстъпвайки поста на своя заместник Петер Пелегрини.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама