НОВИНИ


МВнР: Пътуващите за Гърция да са нащрек

1 4403 27.09.2018
МВнР: Пътуващите за Гърция да са нащрек
БГНЕС

Министерството на външните работи предупреди българските граждани, пътуващи за или пребиваващи на територията на Гърция, да бъдат особено внимателни заради прогнозите за влошаване на времето в съседката през следващите дни.


Стана ясно, че през нощта на 27-ми септември е много висока вероятността от образуване на средиземноморски циклон в южната част на Йонийско море. Очаква се движението на циклона "Ксенофон" да се развие в източна посока и да достигне до островите на източното Егейско море и вероятно Додеканезите до края на седмицата.

 

В сила е забрана за отплуване на кораби от пристанищата Пиреа, Рафина и Лаврио.

 

С решение на заместник-областния управител на южна Атина Христос Капатаи поради лошото време утре всички училища и детски градини в общините Свети Димитър, Алиму, Аргируполис Елинику, Глифада, Калитеа, Мосхато, Неа смирни и Пальо Фалиро няма да работят с цел избягване на нещастни инциденти.

 

Българските граждани могат да се свържат с Посолството ни в Атина на следния мобилен телефон за спешни случаи: +30 693 70 96 220. Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 .


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама