НОВИНИ


Нашите момичета разгромиха кубинките на световното по волейбол

1 3980 30.09.2018
Нашите момичета разгромиха кубинките на световното по волейбол
Нашите момичета FIVB

Женският национален отбор по волейбол постигна първа победа на световното първенство в Япония. ”Лъвиците” не оставиха никакви шансове на тима на Куба и успяха да се наложат с 3:0 (25:10, 25:20, 25:14).


Възпитаничките на Иван Петров изиграха отличен мач, като бяха по-добрият отбор на игрището, като рядко оставяха шанс на противничките си да се доближат като резултат до тях, отбеляза БТВ.

 

Първият гейм започна с натиск на българките, които бързо натрупаха преднина от 8:3 на първото техническо прекъсване. И след него "лъвиците" продължиха да доминират. В крайна сметка първата част закономерно отиде в актива на момичетата на Иван Петков след 25:10.

 

Вторият гейм започна по-оспорвано, а кубинките успяваха да се противопоставят до 9:9. При второто техническо прекъсване обаче българките успяха да поведат с 16:13, а след това затвориха и втория гейм лесно.

 

Третата част отново бе под българска диктовка и без особени перипетии "лъвиците" се добраха до чистата победа. Четири от българките завършиха с по 11 точки - Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Мирослава Паскова и Христина Русева.

 

В първия си мач националките загубиха с 0:3 от Италия, а във вторник (2 октомври) се изправят срещу Турция в трети мач от първата фаза на световното първенство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама