ЪNDERGROUND


Още двама известни бизнесмени щели да бъдат ударени до десетина дни

14 23102 02.10.2018
Още двама известни бизнесмени щели да бъдат ударени до десетина дни

Нови два удара готвят прокуртурата и мега антикорупционната структура КПКОНПИ. Те ще бъдат проведени по матрицата, която бе използвана срещу бизнесмените Ветко Арабаджиев и Миню Стайков. Ударите били планирани за близките 10-15 дни. Това съобщиха за Фрог нюз два независими един от друг източника.


И двата са близки до държавното обвинение и пожелаха анонимност. Единият от обектите трябвало да е от средите на бизнеса с горива, а другият – от оръжейния бизнес. Източниците са категорични, че от сметките са изключени Валентин Златев и Лукойл. Били недосегаеми. По руска линия и заради „горещи“ връзки с политици и властници.

 

Новият удар бил планиран, за да се отклони вниманието от действията срещу Арабаджиев и Стайков. В голяма степен обществените реакции след затварянето на заводи, складове, производствени мощности и хотел „Маринела“ се фокусираха върху версията, че се разчистват сметки. Същото мнение е популярно и по отношение на фалирането на КТБ. Аргументите са, че се обслужват интереси на конкуренти, зад които стоят политически кръгове. Най-често споменаван е кръгът #Кой, а напоследък и около важен човек в ГЕРБ.

 

Акциите и този път щели да бъдат без участието на ГДБОП, както бе и при предишните удари. Досега никой не е дал обяснение, защо бопаджиите са изолирани, при положение, че точно това им е работата. Носи се слух, че отлъчването било заради страх от изтичане на информация. Бопаджии пък коментирали, че от обвинението и КПКОНПИ не изтичала информация, защото олигарсите и съмнителния бизнес имали пряка връзка с тях…


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама