НОВИНИ


Майки протестираха и във Варна и Пловдив

3 3603 03.10.2018
Майки протестираха и във Варна и Пловдив

Майки на деца с увреждания излязоха на протест до сградата на общината във Варна и заявиха, че незабавно в парламента трябва да се внесат и трите законопроекта, гарантиращи реформа в сектора за хора с увреждания. Исканията на майките представи Диана Димитрова по БНР:


"Ние искаме индивидуален подход към всеки човек с увреждания. Това става с индивидуална оценка - помощ според нуждите му, не на калпак, както е в момента. Исканията си остават, последващи протестни действия, според отговора на управляващите. И искаме, поне да направят крачката, да видим, че имат желанието, имат ангажираността да направят реформа".

 

Вчера родители на деца с увреждания блокираха възлови кръстовища в столицата и в Пловдив, ден след като поредният вариант на проектозакона за хората с увреждания беше оттеглен за преработване в социалното министерство.

 

Снощи майките в София блокираха движението на "Орлав мост". "Намираме се в сърцето на София. Избрахме това място, защото така спираме сърцето на столицата, така както и нашето сърце е спряло", обясниха жените, които от четери месеца се борят за достоен живот на децата си. Те са категорични, че не искат пари, а дейности, които да облекчават тяхното и на децата им съществуване. По тази причина са категорични, че ще се борят за трите закона, които да им гарантират нормален живот и среда.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама