АКТУАЛНО


Десислава Атанасова от ГЕРБ загърби протеста на майките, даже не ги погледна (видео)

12 13948 03.10.2018
Десислава Атанасова от ГЕРБ  загърби протеста на майките, даже не ги погледна (видео)
Десислава Атанасова подмина майките, Ревизоро я последва Фрог нюз

Гербаджийската депутатка Десислава Атанасова подмина като бърз влак протеста на майките на деца с увреждания във вторник. Фрог засне как наконтената народна избраница, излезе от парламента и дори за миг не обърна поглед към почернените жени и техните страдащи деца, които се намираха на метри от нея.


Атанасова и колегите й от ГЕРБ бяха поканени на протеста. Майките до последно се надяваха някой от тях да се появи, за да разкажат за необходимостта от законодателни промени, които да им гарантират нормален и достоен живот. Любопитното е, че в много интервюта бившата здравна министърка не пропуска да отбележи, че тя и партията й са обърнати изцяло към проблемите на хората, че ходят сред тях, за да научават за нуждите им. Нито един депутат на ГЕРБ не е стъпил на палатката, която стои от 4 месеца, за да чуе за неволите на страдащите хора.

 

Вера Иванова, майка на дете с увреждане, обясни пред Фрог, че преди седмица Десислава Атанасова била лично поканена от нея да  посети палатката. „Останах изненадана, когато ме попита: „Докъде стигнаха вашите неща“. Та нали нейната работа е да приема закони, защо мен ще ме пита. Тя много добре знае, че законите, от които имаме нужда, са доникъде“, каза възмутена жената.

 

 Фрог нюз уловиха в кадър и Емил Димитров-Ревизоро в непосредствена близост до Атанасова. Ревизоро редовно  обяснява по телевизионните студия, че парите от контрабандата щели да отидат при майките. Едно от основните искания на майките е да се  направи ревизия на харчовете на НПО-та.  Оказва, че нито лев от държавните субсидии, които  се отпускат  през тях за хората с увреждания, реално не достигат до нуждаещите се. На фотосите, че вижда, че и представители на „Атака“ също не искат да разберат нищо за страдащите хора.

 

"Не искаме пари, искаме закони", казаха майките на протеста в отговор на твърденията на премиера Бойко Борисов, че е дал 150 млн. лв. повече за хората с увреждания за догодина. 

 


.

 

Екип на Фрог нюз

 

Вижте протеста на майките, който подминаха депутатите.

Видео клиповете са заснети от участници в протеста и са разпространено в социалните мрежи.

 

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама