НОВИНИ


Спецсъдът ще гледа делото срещу Десислава Иванчева

0 3850 08.10.2018
Спецсъдът ще гледа делото срещу Десислава Иванчева
Десислава Иванчева БГНЕС

Специализираният наказателен съд ще гледа делото срещу бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Заседанието е насрочено за 13.30 часа.


Иванчева и Петрова бяха задържани на 17 април при показен петчасов арест на централен столичен булевард. Иванчева бе обвинена за взимане на подкуп в особено големи размери от бизнесмена Александър Ваклин. Според прокуратурата тя му поискала 500 000 евро, за да придвижи преписката му за разрешение за строеж в квартала. Петрова и Дюлгеров пък бяха обвинени в помагачество.

 

На 13 септември делото най-сетне тръгна в спецсъда, който отказа да го върне на прокуратурата, както настояваше защитата на обвиняемите. Адвокатите на Иванчева и Петрова заявиха, че обвинителният акт съдържа множество неясноти и противоречия, които ограничават правото им на защита. Бе изтъкнато и че обвиняемите нямали достатъчно време да се запознаят с материалите по делото.

 

Според съдия Иво Хинов обвинителният акт не съдържа съществени нарушения, а на Иванчева и Петрова са дадени близо 15 дати, на които да се запознават с материалите по делото. Същевременно на 13 септември съдът отказа на пусне обвиняемите от ареста, като не уважи искането им за по-леки мерки за неотклонение.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама