ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 8 август

0 3931 07.08.2007
Предстоящо на 8 август

Подписват договори за инфраструктурата на община Марица; обсъждат канадската инициатива за развитие на горите; представят изпълнението на бюджета на Столична община; провеждат младежки хепънинг под надслов “Да спрем насилието!”


Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, управителите на „Либхер” Ралф Грубер и Христо Георгиев и кмета на община Марица, област Пловдив Запрян Дачев, ще подпишат договори за изграждане на елементи на транспортната техническа инфраструктура на община Марица, необходима за изпълнение на инвестиционния план на дружеството. Церемонията по подписването ще се проведе от 11. 00 часа в сфрадата на министерството на ул. „Славянска" № 8.

Зам.-министърът на земеделието и продоволствието доц. Д-р Стефан Юруков ще проведе работна среща с Шон Моргън – съветник по политическите въпроси на дирекция „Околна среда и гори” в Министерството на външните работи и международната търговия на Канада. Срещата се провежда в рамките на планираната визита на Мортън в редица европейски страни и ще се проведе в сградата на ведомството. Тема на разговорите ще бъде канадската инициатива за устойчиво развитие на горите, която включва създаването на законово-обвързващ международен инструмент за подпомагане устойчивото управление на горите чрез коалиция от страни съмишленици. Зам.-кметът на София Минко Герджиков ще запознае от 11.00 ч. медиите с изпълнението на бюджета към момента и с параметрите на предлаганата от администрацията актуализация на бюджета, съобщиха от Столична община. Пресконференцията ще се състои в Зала №1 на Столична община.

От 11.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Националния браншови пчеларски съюз.

Зам.-министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров ще открие информационен ден на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” на МТСП в 11.00 часа в парк-хотел „Кайлъка” в Плевен. По време на информационния ден ще бъде представена Оперативната програма, както и стартиралите схеми за безвъзмездна помощ, изпълнявани от междинните звена по програмата – Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане и Министерството на образованието и науката. МТСП ще организира до средата на септември информационни дни и в Стара Загора, Велико Търново, Благоевград, Видин и София.

Младежки хепънинг под надслов “Да спрем насилието!” ще се проведе въвВарна. Хепънингът се организира със съдействието на Дирекция “Младежки дейности и спорт” - община Варна. Основната му цел е да се ангажира обществото и да се засили чувствителността към негативния социален феномен, какъвто е насилието. Мероприятието ще започне с представяне на интерактивен спектакъл 'Мария в кутия'. Постановката е на театрален състав на Сдружение 'ИКАР', Хасково. Основната тема на спектакъла е проблемът 'домашно насилие'. Ще се проведе дискусия на тема 'Да спрем насилието'. На маса пред сцената ще бъде поетапно разпъван плат с дължина 50 м, на който максимален брой граждани и гости на Варна ще могат да заявят своята съпричастност и да кажат своето "не" на насилието като оставят своя подпис, име, инициали, рисунка или словесно послание. С това постижение ще се заяви кандидатура за специалното предаване на бТВ “Рекордите в България”. Хепънингът ще се проведе на 08 август, от 16:00 ч. до 22:00 ч. в Зала Кафе театър на ФКЦ и Входа на Морската градина. 

Ансамбъл “Ричоти” пристига на четиридневно турне в България и ще посети Благоевград, Банско, Дупница, София и Враца. Турнето е част от културната програма на посолството на Кралство Нидерландия „България – Нидерландия: Културни празници 2007”, стартирала през януари тази година по повод членството на България в ЕС.
Концертът в Дупница е планиран за 8 август в 15.00 ч., и се организира със съдействието на кмета на общината Първан Дангов. Той е насочен към децата с увреждания от Дупница и региона. Младите музиканти от “Ричоти” предварително избраха мястото на концерта в Дупница да бъде в Градската градина.

От 4 до 8 август 2007 г. Американският университет в България е домакин на 14-та Международна олимпиада по математика за студенти. Олимпиадата се организира от Юнивърсити колидж – Лондон в сътрудничество с АУБ. frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама