НАРОДЕН ГЛАС


Младен Маринов тича пред вятъра за убийството на Виктория Маринова

24 13523 08.10.2018
Младен Маринов тича пред вятъра за убийството на Виктория Маринова

Новият шеф на МВР Младен Маринов не спира да се къпе в пиар. Нещо като пир по време на чума. Министърът, подозиран за връзки с Мето Илиенски, побърза да изгрее на небосклона като изключително вещ в криминалистиката, с признанието, че журналистката Виктория Маринова не е убита заради работата й.


Открай време e известно, че който не знае какво, как и кога  да казва пред медиите, слуша съветниците. Но такива, които наистина разбират от тази работа, а не пишман кифли или изветрели "експерти". В случая като си казал „а“, си длъжен да продължиш.

 

Но нямаш с какво. Просто искаш да изключиш версията, която не ти е удобна. И естествено олекваш професионално. Особено с поледвалите обяснения на полицията, че се работи по всички версии.  Нещо повече, превръщаш се в манипулатор, защото се опитваш да насочиш вниманието на обществото в посока, угодна и удобна на властта. За да изглеждат убедителни думите на Маринов, МВР изтипоса пред обслужващите медии русенски криминалист, приличащ на мутра от 90-те с ланец с дебелината на детска ръка, прилепнала по тялото тениска, който да повтори казаното от началника. Много филми е гледал, горкия... Представителите на системата може и да се прави за причината, довела до трагедията. Но винаги се пораждат съмнения, когато отговорен фактор се изправи до „топлия труп“, за да пласира едни версии и да изключва други.

 

Това ражда слухове, а те са упорито нещо.

 

Нали самите ченгета ни убеждават, пък и прокурорите, че няма как да сме сигурни в нещо, докато не се открият категорични доказателства. Прибързаните думи много често са поставяли разследващите в неловка, дори смешна ситуация. Например груповото убийство в Нови Искър. Също тройното „убийство“ на Делян Пеевски. И тук Младен Маринов има защо да бъде упрекван. Като бял ден е ясно, че министърът тича пред вятъра и иска да парира всички опити да се представи жестокото посегателство на красивата Виктория като опит да й се запуши устата за нейни разследвания.   





Тази практика е отколешна за МВР.  Спомнете си убийството на пиарката на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова през 2015 година. И тогава началници в МВР веднага решиха, че жената е убита по неясни, може би лични причини. Твърдяха също че ще пипнат убиеца за нула време. Не стана. Затова хората и до днес шушукат, че убийството е заметено, защото е свързано с кмета на града и с негови незаконни деяния.

 

По аналогичен  начин побързаха да ни обяснят, че убийството на търновския бизнесмен Петър Христов няма нищо общо с политическите му приятелства. Например с Цветан Цветанов. А тези му връзки бяха публична тайна. Излязоха на светло и спечелени от Христов обществени поръчки за магистрала "Хемус", за които апетити са имали и други. Но в тази посока не бе направено нищо. Маринов тогава бе главен секретар на МВР. Не направи нищо. Нито по убийството на данъчния, нито по отвличането на млад мъж в столицата. Задоволи се да повтаря казаното от главния прокурор Сотир Цацаров, че стрелбата по данъчния Иво Стаменов е стрелба по държавата. Е, и?





Ясно е, че хората около Младен Маринов искат да лъскат имиджа  му, осигуряайки си по този начин личен комфорт и изгода. Добре е все пак той да знае, че между манипулирана информация и чистата лъжа почти няма разлика. Доверие не се печели като тичаш пред вятъра и ръсиш нелепици.   

 

Екип на Фрог нюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама