НОВИНИ


Масларова започва дела срещу всички свои клеветници

16 4853 23.10.2009
Масларова започва дела срещу всички свои клеветници
Емилия Масларова Вяра Йовева

Първи в списъка ми е журналист от 168 часа заяви социалистката.



Бившият социален министър Емилия Масларова направи изявление в кулоарите на парламента и оповести, че вчера е изпратила писмо до парламентарната комисия за борба с корупцията, с което е поискала имената и адресите на гражданите, които са съобщили за нейната собственост, тъй като възнамерява да ги съди.

В понеделник тя обеща да заведе дело срещу журналист от вестник „168 час и допълни, че заради клеветите със съпруга си ще потърсят адвокати. По повод изнесеното от социалния министър Тотю Младенов, че им липсват 7.4 милиона лева от бюджета на проекта „Красива България", Масларова каза, че според нея някои за да се подмаже на министъра го информира неправилно.

Масларова показа две постановления на Министерския съвет, по които били преведени парите и подчерта, че трябва да се прави разлика между меморандум и договор и заяви категорично, че никога в „Красива България" не са предвиждани повече от планираните разходи. Тя добави, че холандското правителство е превело 4 милиона евро на проект „Красива България" като най-надеждния.

Емилия Масларова се оплака, че в доклада на проверяващите имало 16 страници открити нарушения и цитира някои от тях - заяждаща брава на ремонтиран обект, или недобро боядисване на стените в тоалетната на втория етаж, или недобро цветово съчетаване между плочките и лайстните.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама