НОВИНИ


Изплуваха тайни подробности и версии около зверското убийство в Русе

6 20159 09.10.2018
Изплуваха тайни подробности и версии около зверското убийство в Русе
БГНЕС

Трагична случайност или поръчано отмъщение е зверското убийство на журналистката от Русе Виктория Маринова? Този въпрос виси със страшна сила над разследващите, въпреки задържането на заподозрян украинец с румънски паспорт.


Знае се, че младата жена се е развела със съпруга си Свилен Максимов, собственик на кабелна телевизия ТВН през февруари 2018 г. Известно е също, че името на Максимов попада в някои медии преди време покрай скандал с негов съдружник, при който приятелят му бил агресивен с манекенка. Познати на семейството твърдят, че Максимов бил болезнено ревнив и понякога вдигал скандали на съпругата си. Любопитно е, че при развода съдът определил детето им да остане при бащата.

 

Разследващите изясняват и друг важен момент: имала ли е Виктория Маринова близки отношения с високопоставен шеф в „Приста ойл груп“. Според някои връзката им след развода не била особено добре пазена тайна.

 

Основните версии, по които се работи, са две. Едната е психопат да се е натъкнал на Виктория или да е я следял и в един момент да се е нахвърлил да я изнасилил. Жената се е отбранявала отчаяно, но мъжът е бил по-силен и я умъртвил по начин, труден за описване.

 

Другата версия е за поръчка с цел отмъщение на лична основа. Тя би могла да е възложена чрез посредник на лице с агресивни наклонности, което при нападението е изгубило контрол и стигнало до патологична жестокост.

 

Версиите са най-различни, но една е по-особена. Става дума за намесването на темата за разкритията около унищожаването на документи  и свързваната с деянието „Дж Пи Груп“. Самото споменаване на фирмата и припомнянето, че с нея е свързвано и името на шефа на Лукойл – България Валентин Златев, върши някому работа. Връзката изглежда индиректна, но внушенията са налице. Както стана известно от главния прокурор Сотир Цацаров, прокуратурата е запорирала превод за 14 милиона.

 

Преди време в столичния кв. „Бояна“ пред луксозно заведение бе подпалено бронираното „Ауди“ на бизнесмена Владимир Владимиров-Житенски. Той е един от босовете в „Дж Пи Груп“ и от приятелския кръг на Валентин Златев. Тогава полицията не разкри извършителите. Запознати пък смятат, че случаят е покрит нарочно, за да не се рови в дейността на „Джи Пи Груп“. Житенски отказа да коментира атентата пред медиите, но съмненията за саморазправа между конкуренти или разчистване на сметки останаха.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама