НОВИНИ


Избраха двама нови академици и един член-кореспондент на БАН

8 4764 09.10.2018
Избраха двама нови академици и един член-кореспондент на БАН
БГНЕС

Събранието на академиците е избрало днес двама нови академици и един член-кореспондент на БАН, съобщават от академията.


В областта "Медицински науки" е избран чл.-кор. Лъчезар Динчов Трайков. Научните му приноси и изследвания са свързани с диагностиката, профилактиката и лечението на мозъчно-съдовата болест, болестта на Алцхаймер и други деменции, Паркинсоновата болест, множествената склероза, епилепсията и други. Има 159 научни труда, 2213 цитирания с h-фактор 21.

 

В областта "Обществени науки" е избран чл.-кор. Димитър Велков Димитров. Научните му трудове са в областта на теоретични проблеми, свързани със социологическото познание и професията на социолога, проблеми на социологията на труда (предприемачество, текучество на работната сила, управление на човешките ресурси и промени в трудовите отношения, управление и разрешаване на конфликти, водене на успешни преговори, промени в развитието на демократичния процес в страната и извън нея.

 

За член-кореспондент в областта на Аграрните и лесовъдните науки е избран проф.Иван Александров Илиев. Научните му приноси са свързани с генетиката и селекцията на горско-дървесните видове. Има 105 научни труда, шест учебници и ръководства и 388 цитирания, се посочва в съобщението.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама