НОВИНИ


Петър Кърджилов спечели дело срещу БАН

0 3997 10.10.2018
Петър Кърджилов спечели дело срещу БАН
Петър Кърджилов

Бившият пиар на БАН Петър Кърджилов спечели съдебно дело срещу Акадамията. Той оспорва наказанието, което му бе наложена за това, че е съобщил на медиите, че българските учени имат принос за признаване на българското малцинство в Албания. Припомняме ви, че Кърджилов информира обществото веднага след като премиерът Бойко Борисов съобщи, че това е негова заслуга.


Кърджилов написа във Фейсбук:  Днес научих, че с адв. Александър Кашъмов печелим делото в Софийски Районен Съд - Гражданска Колегия по исковата молба, която заведох срещу заповедта на директора на ИЕФЕМ - БАН от 29.11.2017 г.!

С заповедта си директорът ме наказа дисциплинарно заради съобщението ми до медиите, с което защитих труда на българските учени и приносът им за признаването на българското малцинство в Албания, срещу високомерието на премиера Бойко Борисов, който приписа заслугата за това предимно на себе си. Според директора съм злепоставил Института и доброто му име в общественото пространство. Истината, както вече знаете, е, че директорът получи обаждане от председателя на БАН акад. Ревалски, на когото пък се е обадил лично Борисов да му държи сметка и да нареди да бъда уволнен.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама