НОВИНИ


Президентът брани честта на ДАНС

18 4817 24.10.2009
Президентът брани честта на ДАНС
Георги Първанов Вяра Йовева

Президентът Георги Първанов се обявява категорично против опитите за дискредитиране на ДАНС, независимо откъде идват те. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.




Георги Първанов е провел разговор с председателя на ДАНС Цветлин Йовчев и е поискал анализ на всички събития и факти, излезли в публичното пространство, свързани с работата на службата през последните месеци.

По-рано днес министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че секретен доклад на държавна агенция „Национална сигурност" е бил изнесен неправомерно от Министерски съвет от бившия премиер Сергей Станишев. По думите му документът бил "за действия на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функциите на министерства и структури на държавната администрация". Преди ден Алексей Петров е отишъл при него в качеството си на гражданин и му е дал екземпляра на доклада, който е бил в Станишев. Според Бойко Борисов изнасянето на документа от бившия премиер е било с цел да бъдат предупредени лица и кръгове, споменати в него.

По-късно от пресцентъра на БСП излязоха с прессъобщение, в което се казва, че Сергей Станишев в качеството си на министър-председател на Република България не е прикривал, нито изнасял информации и доклади, подавани от ДАНС.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама