НАРОДЕН ГЛАС


Спряха животоспасяващо лечение на съпругата на лидера на БОЕЦ

24 25435 15.10.2018
Спряха  животоспасяващо лечение на съпругата на лидера на БОЕЦ
Георги Георгиев

Съпругата на лидера на БОЕЦ Георги Георгиев-Мариела, остана без животоспасяващо лечение. То не е направено, въпреки уверенията от най-високо място, че ще бъде сторено на всяка цена за жената, която от години се бори с коварно бъбречно заболяване. За това съобщи самият Георгиев във Фейсбук. Ето и неговата потресаваща изповед за невъзможната битка между живота и смъртта:


НЯМА ДА Я УБИЕТЕ!
Не и сега, все още имаме сили да се борим. И този път ли не е свързано с дейността ни?! Не сме жертви и няма да бъдем! Ще си платите за всичко.
Това е моето момиче, Мариелка. Познавате я вече, точно преди една година свинете, мафията, системата се опитаха да я убият. Тя е с ХБН в терминален стадий.
Пак ще пиша дълго, защото така трябва и не само не трябва да мълчим, а трябва да се борим. ДА СЕ БОРИМ ДО КРАЙ!


Преди една година в денят, в който трябваше да внесем документи в комисия в Здравната каса за отпускане на животоспасяващи лекарства, в системата на НАП бяха заличени 7 години от здравните и осигуровки и ни бе отказано лечение. Ние си знаем през какво минахме, но тя оцеля и продължихме битката за живот. Мариела плати жестока цена, уврежданията, които настъпиха са необратими и тежки, но е жива, бори се и има вяра. Душа вълшебна е тя. Не е вярно, че в България смъртната присъда е отменена! Ежедневно „системата”, мафията, управляващите осъждат на смърт мнозина! На бавна и мъчителна смърт, като убиват не само телата им, убиват и душите им, като им вземат надеждата. 

 

През следващите месеци стискахме живота и търсехме решения. Успоредно с това продължавахме и битката срещу злото, което ни убива, срещу мафията и корупцията, срещу системата убиец и знаехме, че тази е най-важната битка, защото не я ли спечелим, всички сме обречени. Мариелка е от учредителите на БОЕЦ и е била до мен през всичките тези години. И заедно с децата и близките ни плащаха цената за тази битка. Тя се грижеше за дом, семейство, деца и бизнес, докато аз се борех с дебелите, наглите, свинете и вятърните мелници. Бе до мен и на площадите и ми даваше сили и енергия, когато се губех и потъвах в блатото.


Решението бе – трансплантация на бъбрек. Аз постъпих като кандидат за нефродонор, минах всички изследвания и бях одобрен. За съжаление и откриха три антитела в кръвта, които правят трансплантацията невъзможна. Не и в България. Намерихме решение и за това – плазмафереза, която отстранява антителата от кръвта и. Самите антитела, освен, че са противопоказни за трансплантацията (водят до отхвърляне на органа) увреждат допълнително органите и. Оказа се, че е възможно да се направи и в България и започнахме битката. Три месеца ми отне. 4 години болните са били лишавани от това животоспасяващо лечение защото държавата не е осигурявала достатъчно финансиране.

 

И болниците са гледали как болните им умират, но за да не трупат загуби не са го прилагали, дори не са уведомявали пациентите си. Такъв бе и нашият случай. Един от начините по които системата убива. Пари за болните и лечение няма, но милиарди за крадене има! Милиони за охраната на Пеевски има, но няколкостотин хиляди за плазмафереза за всички нуждаещи се няма. Трябвало е да бъде извършено още преди една година и половина, но никой дори не ни каза, че има такава възможност. Ако тогава бе проведено лечението, вероятно нямаше да се стигне и до диализа и щеше да получи още няколко месеца , или години нормален живот.
Направих всичко възможно и необходимо, срещи в министерството на здравеопазването, в Агенцията по трансплантации, с ръководството на Александровска болница, с водещите професори, провеждащи това лечение.

 

И успяхме, променена бе наредбата и бе осигурено допълнително финансиране за плазмафереза. Не сме давали гласност, защото ни тежеше и бяхме слаби, а усетят ли, че сме слаби, ще ни смачкат. И не ние имаме нужда от помощ, ние помагаме на другите. Никога не сме търсили специално отношение, битката ни бе да решим проблема и всеки нуждаещ се от тази процедура да получи възможност за живот и лечение. И го постигнахме. Три месеца , десетки срещи, пътувания от Видин до София, документи, писма, разговори, надежда, мъка, гняв, упоритост. И тогава се концентрирахме върху нашата си болка. Срещнах се със зам. министър Бойко Пенков, с доцент Буланов – шеф в Александровска болница, с професор Темелков, с професор Паскалев – шефове на клиниките в болницата, които трябваше да извършат процедурата. Всички бяха категорични, че проблеми няма, че тя има нужда от това лечение и то ще бъде осигурено. Но отговор на въпроса, защо една година и половина не е проведено не получихме. Направихме всички допълнителни изследвания и насрочихме дата за прием в александровска болница и провеждане на плазмафереза– 08.10.2018г. – понеделник. И бяхме там. Тя падна няколкостотин метра преди болницата, до там и бяха силичките. Но стигнахме и бе приета.

 

Включиха я спешно на хемодиализа (вече е три пъти седмично на диализа) и тя се подобри. За съжаление последните изследвания показаха влошаване на състоянието и вече имаше 6 антитела, както и увреждане на други органи. Това правеше плазмаферезата още по наложителна, защото по думите на професор Паскалев – „тези огромни молекули се свързват с антигените в клетките, убиват самите клетки и унищожават органите”. Междувременно в понеделник, когато тя бе приета, БОЕЦ организирахме Бдението в София в памет на убитата журналистка Виктория Маринова. Във вторник бяхме на протест пред съдебната палата, в сряда отново излязохме до Майките пред МС, а в четвъртък обявихме, че сме внесли Сигнал до КПКОНПИ срещу Цветан Цветанов, лично го внесох. Само изреждам хронология и факти.


И В ПЕТЪК МАРИЕЛКА МИ СЕ ОБАДИ, ЧЕ И ОТКАЗВАТ ЛЕЧЕНИЕТО! ОТНОВО! НЯМА ДА И БЪДЕ НАПРАВЕНА ПЛАЗМАФЕРЕЗА!
НЯМА НАЧИН, НЯМА ДА Я УБИЕТЕ!


Не искам да мисля, че има общо с дейността на БОЕЦ, но друго обяснение нямам, а и вече сме го преживявали два пъти. Ако е така, то това е убийство, това е екзекуция! Тя ми го каза с усмивка и дори се опита да ме успокои, но знам, че сърцето и кърви. И не от страх за собственият си живот, а от мъка за деца и близки, от безсилие и гняв. Тези, които само преди дни пред нея и пред мен, ни казаха, че няма проблеми и всичко е уточнено и решено и тя ще се лекува, с реални шансове за трансплантация и живот, сега същите отказват лечението. Без обяснения. Не знаем кой и защо е взел това решение, но знам, че не е човек, а изрод без съвест и морал.


Утре ще бъда в болницата, след това в министерството, след това където е нужно. Няма да я убият. Може да сме смачкани, бедни, недъгави и болни, но сме по-силни от системата. Защото се борим за правото на живот, за свобода и справедливост, а системата ражда само смърт, грабеж и нещастие. И за да не те убие системата, ти трябва да убиеш системата. Няма друг начин, доказано. А системата е изградена от хора и те имат своите имена. А тези, които стоят на върха носят най-голямата отговорност. Отговорност за геноцида и убийствата на болни хора. И болните хора също имат своите имена, родители, деца, близки, те не само статистика. Те се нуждаят от нашата грижа и подкрепа, а не са проблем, който трябва да му се махне от главата.
Ще живееш, Мариелка. И децата ще си отгледаме, и пак ще се усмихваме, и още много цветя ще насадиш и много дни и години ще изживеем заедно.


Сега трябва да се преборим. Ще направя нужното и да знаеш, не сме сами. Доброто е по силно от злото. Ще си платят за всяка сълзичка и за всеки погубен човешки живот. Ти само се дръж, душко. Обичам те!


С молба към всички бойци, приятели и съратници да споделят този пост. И да ни подкрепят в тази битка. Този път ние имаме нужда от вас. Имате думата ми, че няма да се откажем, че няма да спрем да се борим срещу злото, срещу мафията, корупцията и системата, които ни ограбват и убиват, докато мърдаме и дишаме.
Имате думата ми.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама