НОВИНИ


Делото за ликвидация на ”Олимпик” продължава следващия петък

0 3570 17.10.2018
Делото за ликвидация на ”Олимпик” продължава следващия петък
Фалитът на дружеството остави около 200 хил. българи без застраховки на автомобилите.

Решаването на казуса засяга над 200 хиляди български клиенти на ”Олимпик”. Днес в съда имаше възражения срещу самото обявяване на дружеството в ликвидация.


В съдебната зала днес присъстваха представители на застрахователния надзор на Кипър, Гаранционния фонд, българското посолство, както и кипърският адвокат, упълномощен за наблюдател на процеса от името на гаранционния фонд на България.

 

Второто заседание за обявяване на застрахователната компания "Олимпик" в ликвидация днес в окръжния съд в Никозия започна гледане по същество на делото с възражения. Тяхното включване ще забави още решаването на казуса, който засяга над 200 хиляди български клиенти на "Олимпик", съобщава БНР.


На днешното заседание компанията "Експрес-гараж" ООД от Лимасол има възражения по два пункта - тя е против продължаване на самата процедура за обявяване на дружеството в ликвидация, както и срещу назначаването на сегашния временен ликвидатор Павлос Накузи за постоянен ликвидатор, обяви неин адвокат в съда днес.


Съдия Ангелос Давид даде едноседмичен срок до 24.10. за внасяне на самото възражение в съда. Следващото заседание по делото бе насрочено за 26.10.

 

От бТВ съобщиха, че разполагат с документ от местната Сметна палата, който сочи, че още през 2015 г. одиторите са предупредили застрахователния надзор в Кипър, че "Олимпик" може да се изправи пред сериозни финансови проблеми.

 

На първото заседание по делото бе представена номинацията за постоянен ликвидатор на компанията. Предложението е на най-големия кредитор – кипърския Гаранционен фонд, и е за Павлос Накузи, сегашен временен ликвидатор. Срещу кандидатурата му не е имало възражения, тя се приема от Застрахователния надзор и се очаква той официално да бъде назначен от съда на днешното заседание.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама