НОВИНИ


България гони руски дипломати заради ”Скрипал”

11 4676 17.10.2018
България гони руски дипломати заради ”Скрипал”
Цветан Цветанов БГНЕС

Цветан Цветанов намекна днес, че страната ни трябва да изгони руски дипломати заради случая ”Скрипал”. Вече имало достатъчно доказателства за руско участие на руснаци в опита за убийство на бившия руски разузнавач и дъщеря му.


В края на март след заседание на Съвета по сигурността към МС Борисов заяви, че страната ни ще изчака повече доказателства по случая и след това ще прецени дали да приложи по-крайни действия. В понеделник премиерът беше лично запознат с доказателствата от посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс, съобщава БНР.

 

Днес заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов намеква, че страната ни трябва да изгони руски дипломати заради последните доказателства по случая "Скрипал", с които премиерът Бойко Борисов беше лично запознат от посланика на Великобритания.

 

"Доказателствата вече са много по-ясни и може да се каже, че трябва да се съобразим с това, което направиха всичките развити европейски държави. Не бих искал в момента да иззема функциите на изпълнителната власт, но много е тревожно това, което излезе като доказателство, и категоричността, която декларираха държави като Великобритания, Австрия, Германия, Франция и САЩ", обяви Цветанов пред журналисти в парламента.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама