НОВИНИ


Проф. Минев: Корупцията е източник на бедност

0 3899 18.10.2018
Проф. Минев: Корупцията е източник на бедност
Проф. Духомир Минев

Факт е, че правителството не се бори достатъчно добре с корупцията. Корупцията е сериозен източник на нашата бедност.


Това заяви проф. Духомир Минев от Българската антибедност мрежа в студиото на „Лице в лице“ по bTV. Той коментира доходите, новите налози и нивото на инфлацията в България.

 

Специалистът по икономически и социални неравенства посочи, че проблем е разпределението на това, което имаме, а то е дълбоко объркано в България.

„Навсякъде е по-добро. В България пропорциите, на които се разпадат доходите, са най-неблагоприятни от всяка гледна точка“, посочи той.

Според него това влияе на икономическия процес.

 

„Качеството на разпределението на доходите у нас е най-ниското в ЕС. Задачата е изключително трудна“, заяви проф. Минев.

 

„Нашето законодателство и това, което определя икономиката, е като минно поле. Затова задачата е безкрайно трудна“, обясни той.

 

„Почти целият свят, така наречените стари демокрации преживяха подобен период и при тях се влошаваше разпределението на това, което имат. Така че не сме уникални. Но ние отидохме съвсем в крайности“, посочи той.

 

По думите му известно е, че у нас са правени закони в отделен групов частен интерес. Според специалиста трябва да се обърне внимание на предложението на Румен Радев да се погледне сериозно на разпределението на парите.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама