НОВИНИ


Изчезнаха документи за отвлечения Съвестин

13 7267 26.10.2009
Изчезнаха документи за отвлечения Съвестин
Тодор Деянов Вяра Йовева

Изчезнаха важни документи, които са основни по делото срещу МВР, което води Тодор Деянов, баща на изчезналия преди 12 години Съвстин. Междувременно държавата е поискала отсрочка от съда в Страсбург за становище по-случая.




Това каза пред frognews.bg днес бащата на изчезналото българско момче.

Миналата седмица Софийски градски съд отложил делото срещу МВР, тъй като на съдебния състав липсвали основни прокурорски постановления, както и родилният акт, от което се вижда, че Деянов е баща на Съвестин. Тези липси забатачили делото за 16 март, като процесът тече вече повече от три години.

Междувременно от Страсбург информирали адвокатите на Тодор Деянов, че страната ни е поискала отсрочка в това – да даде обяснения пред европейския съд за казуса, по който страната ни е подсъдима в 7 дела за изчезналото момче. „Исканата отсрочка е била до 15 октомври, като този срок вече е минал, но никой не ме е търсил за споразумение. Съвсем скоро очаквам становище от Страсбург по жалбите ми”, каза за frognews.bg бащата на Съвестин.

Днес ВАС е заседавал по друго дело на Деянов - срещу правителството на Сергей Станишев. След 3 годишен процес, днес съдиите са стигнали до заключение, че ще се произнесат в 30-дневен срок.

Frognews.bg припомня, че на 6 май 1997 г. 8-годишното годишното тогава българче излезе от дома си в столичния квартал "Люлин" и оттогава никой не го е виждал.
Случаят придоби популярност, след като бащата продължи да се бори непрестанно за истината, че синът му е отвлечен. След като началните твърдения бяха, че Съвестин се удавил в канала на „Лъвов мост”, родителят спечели няколко дела срещу държавни инстанции. Така той получи документи, че синът му е отвлечен.

Тодор Деянов твърди, че знае имената на ченгетата, които са участвали в отвличането и са избягали зад граница, но от тогава никой не си е направил труда да пусне заповед за международно издирване.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама