НОВИНИ


Пари та пари! 220 нови електронни табла за столичния градски транспорт

4 4545 26.10.2018
Пари та пари! 220 нови електронни табла за столичния градски транспорт

220 нови електронни информационни табла се монтират на спирките на столичния градски транспорт.


Таблата ще се монтират на спирките, където старите табла са силно корозирали в основата си, и там, където такива липсват. Това заяви пред журналисти заместник-кметът по транспорта на Столична община Евгени Крусев, който присъства на монтирането на първото от новите табла.

 

"Основното, на което наблягаме, е да монтираме табла там, където няма такива, като сме се водили от това къде се качват и слизат повече хора, къде има по-голям пътникопоток", обясни Крусев.

 

Той обясни, че общата стойност на инвестицията е около 1 милион лева с ДДС, като това е част от проекта за интегриран столичен градски транспорт фаза 2.

 

Цената на едно табло е малко под 5 хиляди лева, като в това число влиза и монтажът, окабеляването, настройката и други.

 

"С тези нови 220 табла на практика общо електронните табла в столицата стават около 1 250 табла. По този начин обхващаме на практика всички спирки, където има голям пътникопоток", посочи още зам-кметът.

 

По думите на Крусев новите табла са снабдени със СИМ карта с 4G интернет и модем, така че да имат реална връзка с центъра за управление на трафика на градския транспорт и съответно с диспечерския център на градската мобилност.

 

Основното предимство на новите табла спрямо старите е, че освен пристигането на съответната линия, при тях диспечерът може да изписва съобщения и информация за пътниците, която да им бъде от полза при планиране на тяхното пътуване, например ако има затворени улици или булеварди, аварии, протести и други.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама