ПОЛИТИКА


Тихомир Стойчев: Българският национален капитал е разграбен от съмнително забогатели бизнесмени

9 9498 29.10.2018
Тихомир Стойчев:  Българският национален капитал е разграбен от съмнително забогатели бизнесмени
Тихомир Стойчев БГНЕС

Неспособността на държавата да реши проблема с ромите, прилича на способността ѝ да хваща едрите бизнесмени, които разследва. ”Работи се кампанийно. Голяма част от известните бизнесмени, които се разследват и арестуват, са известни на органите на реда от години. Българският национален капитал бе разграбен именно от такива съмнително забогатели бизнесмени.


Това каза бившият директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев.


Николай Банев, Арабаджиеви, Иво Прокопиев – това са хора, които по един или друг начин през годините са били свързани с политиката. Няма политическа сила, която да не се е възползвала от техния сив капитал, посочи още Стойчев.

 

Етническите конфликти се подценяват. Изживяхме и преоценихме грешките, извършени през възродителния процес. Неумението да се изгражда превантивен инструментариум създава гета, каза още бившият директор пред Bulgaria ON AIR. Той коментира случилото се вчера край Казанлък, където роми влязоха в стълкновение с полицията заради незаконната гонка с каруци триколки, която си организирали.

 

Според Тихомир Стойчев вината е на партиите, участвали във властта. „Те не се срамят да използват етническия вот по време на избори. Не се работи с пълния инструментариум на властта. Държавата не е подготвена да вникне в проблемите или в културните особености на ромите. Мерките трябва да бъдат много внимателно обсъдени и взети", подчерта той.

 

Инцидентите в ромските махали са проблем, който могъщата сила на държавата и контролните ѝ органи, като че ли нямат способността да решат. Гетата продължават да са държава в държавата, в която законите често се пренебрегват. Сещаме се за ромите, едва когато дойдат избори. Последният инцидент в ромско гето стана в Мъглиж, където полиция и роми влязоха в сблъсъци, смята Стойчев.

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама