КРИМИНАЛНО


Масови палежи на коли в Монтана. А къде е полицията?

0 4306 31.10.2018
Масови палежи на коли в Монтана. А къде е полицията?

Серия от палежи на коли в Монтана. Само за последния месец случаите на опожарени автомобили са четири, а за година са над 30. Няма задържани.


Последният палеж се вижда на записи от камери за видеонаблюдение, тъй като изгорялата кола е паркирана пред жилищен блок. 

 

"Идва и съвсем спокойно залива колата. После просто драсва клечката", разказа пред НТ потърпевшият Виктор Ангелов.

 

Автомобилът бил паркиран пред жилището на момчето. На камерата се вижда как мъж със сак приближава и след като светва лампа на фотоклетка, той се отдалечава. След минути се връща с голяма бутилка. Залива автомобила на Ангелов и го запалва. Съседите извикали пожарна и полиция, но автомобилът изгорял за минути. Огънят засегнал и друга кола, паркирана наблизо.

 

Това не е първото посегателство срещу имуществото на Ангелов. Преди месец е направен опит за подпалване и на заведението му центъра на Монтана. В края на 2017 г. самоделна бомба гръмнала под колата на баща му. Извършителите не са открити.

 

Палежите на автомобили в Монтана продължават. Само за последния месец в областта за изгорели четири коли. През януари самоделна бомба беше подхвърлена в заведение в Монтана.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама