АКТУАЛНО


СГС поиска оригиналите на документи, с които две фирми искат 12 милиона от КТБ

5 9869 31.10.2018
СГС поиска оригиналите на документи, с които две фирми искат 12 милиона от КТБ
Синдиците на КТБ Ангел Донов и Кристи Маринова.

След възраженията на жалбоподателите в залата, Софийски градски съд първоначално отказа да разгледа сигнал за предполагаемо фалшифициране на документи от синдиците на КТБ и управителите на „Аполо Инженеринг“ и „Ардастрой“, с които се претендира за получаване на над 12 милиона от КТБ. Малко след това съдът поиска оригиналите да бъдат представени на следващото заседание.


На днешното заседание в Софийски градски по дело 5835 от 2017г., присъстваха лично синдиците на КТБ Ангел Донов и Кристи Маринова, което не се е случвало до сега. Предвид важността на делото, от което зависи първото разпределяне на парите от КТБ, като странно беше определено отсъствието от съдебната залата на представители на Националният гаранционен фонд и  Микрофинансиращата институция „ДЖОБС“.  От „Ардастрой“ пък поискаха отново отлагане на делото, като искането им не беше уважено.

 

В началото на заседанието съдът докладва постъпването на сигнал от бившите администратори на КТБ, за който Фрог нюз ви информира днес. Очевидно в съглашение „Сосиете Женерал“, „Аполо Инженеринг“, ББР, както и синдиците на КТБ веднага възразиха срещу допускането на сигнала. След съвещание съдът взе решение да не разглежда сигнала.

 

Въпреки това, малко по-късно, съдът докладва, че въпросните два договора за особен залог ги няма по делото. Заради това двете фирми „Аполо Инженеринг“ и „Ардастрой“ получиха указание да представят двата договора и доказателства за вписване на залозите в Централния регистър за особени залози, където към момента също не фигурират. Документите се искат за следващото заседание, освен в заверени преписи и в оригинал, за да бъде направено сравнение.

 

„Аполо Инеженеринг“ поиска съдът да задължи и синдиците на КТБ Ангел Донов и Кристи Маринова да представят тези договори.  Синдикът на КТБ Донов поиска ново заседание преди Коледа, но съдът обяви, че документите ще бъдат разгледани на 23 януари 2019 г.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама