НОВИНИ


Ремонтът на ”Граф Игнатиев” съсипа бизнеса

5 5552 02.11.2018
Ремонтът на ”Граф Игнатиев” съсипа бизнеса

Ремонтът на ул. ”Граф Игнатиев” буквално съсипа бизнеса в района. Преминаващи хора има, но рядко им се обядва или дори спира сред праха и шума. Над 90 % от търговците в центъра са под наем и липсата на клиенти ги е принудила да напуснат обектите. Тези, които все още работят, се справят трудно.


Ремонтът в центъра на София вече месеци наред създава затруднения за бизнеса в района. Голяма част от магазините по ул. "Граф Игнатиев" са затворили, а останалите отчитат спад на клиентите с над 50%. Магазини за дрехи и обувки се местят в други райони, кафенета и закусвални затварят и дори банки. От общината вече са се срещнали с част от търговците, за да видят как може да се подобри ситуацията. Оцелелите обекти ще настояват за компенсации.

 

Въпреки че кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че компенсацията на собствениците ще е новата градска среда, не е изключено да бъдат обсъдени и някои от идеите на бизнеса за възстановяване на големите загуби.

Неправителствена организация, която се занимава с интересите на дребния бизнес, вече събира подписка и ще подаде колективен иск за компенсиране на щетите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама