ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 29 октомври

0 4166 28.10.2009
Предстоящо на 29 октомври

Заседават НС; СОС; ВСС; министър Дянков връчва официално на председателя на парламента проекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2010 г.



Президентът Георги Първанов е на посещение в Австралия
.

Редовното заседание на Народното събрание ще започне в 9.00 часа.

Столичен общински съвет ще заседава от 10.00ч

Заседанието на Висшия съдебен съвет
ще се състои от 9.30 часа.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу австралийския гражданин Джок Пол Фрийман от 9.30 часа.

Пресконференция ще се състои в Агенцията за енергийна ефективност
от 13.30 ч. в АЕЕ, ул. „Сердика” №11, зала ІІ ет.

Седма кръгла маса, посветена на Деня на бесарабските българи
ще се проведе от 9.00 часа в Софийски университет в Конферентната зала на университета.

В Големия салон на БАН депутатите от АТАКА - Огнян Стоичков и проф. Станислав Станилов ще присъстват на тържествено събрание посветено на Деня на народните будители и българските учители, както и дискусионен клуб по проблемите на висшето образование от 11.00 часа.

Министърът на земеделието и развитието на селските райони на Израел, Шалом Симхон е на двудневно посещение по покана на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. От 9.30 часа, двамата министри ще открият Българо-израелски бизнес форум в Българската търговско - промишлена палата, зала А. От 11.00 до 12.30 часа министър Мирослав Найденов и министър Шалом Симхон ще посетят млекокомбинат „Ел Би булгарикум” ЕАД.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще приеме в 12.30часа министъра на финансите на Република България Симеон Дянков. Министър Дянков ще връчи официално на председателя на парламента проекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2010 г.

От 9.30 часа в зала Аула „Максима” на Университета за архитектура, строителство и геодезия, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще открие годишна Международна научно-приложна конференция – УАСГ 2009.

От 11.00 часа ПП „Ред, законност и справедливост” ще проведе пресконференция в Пресклуба на РЗС на ул. „Раковски” 108.

От 13.00 часа в клуб „ТОБАКО” на ул. „Московска” № 6 ще се състои пресконференция по повод началото на снимките на новия български филм „LOVE.NET”.

Българският гросмайстор Веселин Топалов ще получи диплом и медал на Съюза на българските филателисти.
Събитието ще се състои в 14.00 часа в клуба на софийските филателисти, на „Хан Крум” 7

Празничната програма на БНТ на рождения й ден – 7 ноември ще бъде представена от 11.00 часа в Заседателна зала на БНТ , ул. „Сан Стефано” 29, ет.12

Приключи националният конкурс за детска рисунка “Мисия Спасител” 2009г. По този повод в „Гражданска защита” ще се състои откриване на изложба и награждаването на младите художници от 11 часа в сградата на ГД „Гражданска защита”, София, ул . „Никола Габровски” №30.

Народното събрание ще е домакин на кръгла маса на тема „Жените в действие: участието на българските жени в изборите за европейски и за национален парламент”. Дискусията ще се проведе от 15.00 часа в зала „Изток” на парламента.

Сдружение за развитие на бизнес и културни отношения между Република Индия и Република България и Клуб „Приятели на Индия” организират тържествено честване по повод 140-годишнината от рождението на Махатма Ганди от 10.00 ч., Аула на СУ “Св. Климент Охридски”.

Историята на известни български родове, свързани с политическото, икономическо и културно развитие на Пловдив, представя в парламента изложбата ”Род, семейство, отечество”. Изложбата ще бъде открита от 11.00 часа в Северното фоайе на Народното събрание.

ИТ мениджъри и ИКТ компании по време на дискусията „ИКТ – накъде след кризата”. Събитието ще се проведе от 11 часа в София Интер Експо Център в рамките на първите по рода си Дни на информационните и комуникационни технологии.

От 11.00 ч. в Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция във връзка с проектобюджета за здравеопазване през 2010 г. Пресконференцията ще е с участието на министър Божидар Нанев.

Вечер посветена на 95-годишнината от рождението на изтъкнатия режисьор, педагог и общественик - проф. Филип Филипов” ще се състои в Столична библиотека. Началото е от 18.00 ч. в мраморното фоайе на Столична библиотека.

Резултатите от изследването „Ефективност на диалога между медицинските специалисти и пациентите в онкологичната помощ” ще бъдат представени от 10.00 часа в БТА.

Пресконференция за Национален природен парк „Витоша“ ще се състои от 11. 00 часа в София прес.

Фондация „Асоциация Анимус“
ще даде пресконференция от 12.00 часа

Йорданка Фандъкова ще поздрави Патриарх Максим за рождения му ден от 11.30 часа в Синодалната палата. Кандидат-кметът на ГЕРБ и министър на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова и министърът на спорта Свилен Нейков ще се срещат със Студентските съвети. Срещата е от 14,00 часа и ще се проведе в залата на петия етаж в министерството на спорта. Дискусията „Образование, наука, икономика” с участието на Йорданка Фандъкова ще се проведе от 19.00 часа в хотел „Радисън”.

Българска асоциация на частните училища организира кръгла маса от 11.00 часа в БТА.

Висш мюсюлмански духовен съвет с председател Недим Генджев ще дадат пресконференция от 13.15 часа в БТА.

По повод 29 октомври – Ден на бесарабските българи от 18.00 ч., в Националения дворец на културата, зала 11 ще се състои тържествен концерт с участието на български изпълнители, гости от Украйна и Молдова.

Премиерата на документалния филм „Досието на ДС” ще се състои от 19 часа в Дом на киното, ул. „Екзарх Йосиф” 37.

Нов български университет и департамент „Изящни изкуства” организират изложба на художника Венцислав Занков със заглавие „Гравитация нула”. Официалното откриване на изложбата ще се проведе от 20:00 часа в Модерен театър, ул. Върбица №12.

По повод 95 годишния юбилей на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим ще бъде осветен новия храм " Света Марина", построен в двора на Софийска Света митрополия.

В кв."Надежда" ще бъде открит подвижен медицински кабинет в близост до здравно-социалния център. Кабинетът ще бъде открит в 17.00 часа. В кв. „Н.Кочев” също ще бъде разкрит медицински кабинет на ул.”Аспарух”17от 18.30 до 20.00 ч. В подвижните медицински кабинети ще се предостави възможност за безплатно изследване на хепатит Б ,сифилис и др.

От 17.30 часа в кино „Одеон” Йорданка Фандъкова ще се срещне със симпатизанти и поддръжници на земеделските партии.

Издателство „ЕРА” и кафе-книжарница „Пингвините” организират парти, по време на което ще бъде представена книгата на Адриана Триджиани „Страст, сълзи и лачени обувки”. Представянето ще се състои в кафе-книжарница „Пингвините”, „Ориндж център”, ул. „Граф Игнатиев” №18.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама