НАРОДЕН ГЛАС


Слави Трифонов дава кола на омбудсмана, отнета от министър Горанов

11 8679 06.11.2018
Слави Трифонов дава кола на омбудсмана, отнета от министър Горанов
Слави Трифонов

Слави Трифонов ще даде автомобил и шофьор на националния омбудсман Мая Манолова. Тя остана без служебна кола от НСО, заради икономии в бюджета на службата за охрана.


Преди дни финансовият министър Владислав Горанов обяви, че Манолова ползвала НСО като "скъпа таксиметрова компания". Затова с промени в закона за службата, които влизат в сила от догодина с приемането на новия бюджет, омбудсманът ще бъде лишен от кола и шофьор от НСО.

 

Работодател съм, имам възможност, обясни Трифонов в началото на предаването си снощи. По думите му Манолова е изпълнила със съдържание поста на национален омбудсман и трябва да бъде подкрепена.

 

"Това с тази кола е толкова жалко заяждане, че дори не знам как да го коментирам. Целият държавен бюджет е опрял до служебната кола на Мая Манолова. Не е добре, господа управляващи, да унижавате така омбудсмана. Първо, защото сте държавни служители и второ, защото унижавате себе си и нас като ваши работодатели", заяви водещият.

 

Вчера омбудсманът пътува до Стара Загора с автобус, за да се срещне с граждани там. Днес тя пътува с влака за Варна, като обяви приемна за граждани в купето си.

 

"Опитват се да ми попречат да си върша работата, но няма да успеят. С автобус, с влак, с обществен транспорт, с градски транспорт - аз ще си върша работата и ще бъда сред хората", обяви омбудсманът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама