НОВИНИ


ЕНП избира кандидат за евроизборите през 2019 г.

2 3443 07.11.2018
ЕНП избира кандидат за евроизборите през 2019 г.
Бойко Борисов ще води делегация от над 30 души. БГНЕС

Европейската народна партия (ЕНП) ще избере водещия си кандидат за евроизборите през 2019 година. Това ще стане по време на Конгреса на ЕНП в Хелзинки, Финландия, който ще се състои на 7 и 8 ноември.


Делегатите на конгреса ще избират между председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер и заместник-председателя на ЕИБ Александър Стуб, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.
 
Делегацията на ГЕРБ ще бъде ръководена от председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов. В делегацията ще са заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, заместник-председателите на партията и кметове на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, както и кметовете на Варна, Благоевград, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Враца, Видин, Шумен, Разград, Търговище, Смолян, Сливен, Ямбол, Казанлък, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Перник и Силистра, които са избрани с листата на ГЕРБ. В състава на делегацията са също евродепутатите от ГЕРБ и българският еврокомисар Мария Габриел.
 
За участие в конгреса са поканени над 2000 души от 40 държави. Делегатите ще приемат и общи позиции по важните за Европа теми, сред които сигурност, миграция, икономически растеж и нови работни места, сътрудничество със съседни на ЕС държави.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама