НОВИНИ


Протестиращи срещу ниските доходи и пенсии блокираха движението по булевард „Дондуков”

7 7394 10.11.2018
Протестиращи срещу ниските доходи и пенсии блокираха движението по булевард „Дондуков”
bTV

Гражданското движение „Заедно” организира националния протест срещу ниските доходи и пенсии пред Министерския съвет. На протеста бяха спукани символично 100 балона с надпис „Бюджет 2019”.


Недоволството  на Гражданското движение „Заедно” е срещу най-ниските доходи в Европа. Протестът е и срещу ниските пенсии, корупцията, за премахване на партийните субсидии, за пряка демокрация и защита на правата на всеки българин, информира бТВ.

 

На фона на ембламатични песни на Емил Димитров активисти на движение „Заедно“, чийто лидер е Александър Томов, провеждат протест пред сградата на Министерския съвет, съобщава БНР. Те протестират заради пътя, по който върви България, ниските доходи и пенсиите на хората, както и бюджет 2019 притесняват тези хора.

За да покажат, че той не е пълен със съдържание бяха спукани и черните балони с надпис „Бюджет 2019”.

 

„Протестираме срещу цялостната политика на управлението на държавата. Това е тъпчене на място. Увеличава се администрацията, а ние нямаме онова ниво на доходи, което е достойно за българите. Все повече и повече липсва млада квалифицирана работна ръка и няма как да имаме преки инвестиции, когато няма кой да работи", коментират протестиращи.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама