НОВИНИ


Русенци отново са на масов протест с искане за чист въздух

0 4276 10.11.2018
Русенци отново са на масов протест с искане за чист въздух
Протестът в Русе блокира движението към Дунав мост.

Протест за чист въздух, организиран в социалните мрежи, събра стотици русенци в събота по обед.


В автопохода до Дунав мост се включиха над 150 автомобила, а мащабното участие бе знак, че търпението на хората се е изчерпало. Всички настояват да вземат мерки срещу отровните миризми, които се усещат в града и увреждат здравето на децата им.

Шествието тръгна от паркинга до Паметника на Альоша и премина из целия град, за да стигне до кръговото на Дунав мост. Там автомобилите блокираха достъпа до и от граничния пункт за повече от 40 минути. Много от хората бяха с децата си и с маски с надписи „Спасете Русе“, информира Русе Медиа.

 

Недоволството се насочи и към завода на „Монтюпе“, смятан за основен замърсител на въздуха. Затова спонтанно хората решиха да отидат и да направят още един протест пред вратите на производствените халета. Посрещна ги задушливата миризма на бакелит, а от завода безучастно гледаха протеста.

 

Финалът бе на площада пред общината, а участниците възнамеряват да продължат с нови протести, докато не се вземат адекватни мерки обявиха, че ще продължат с нови акции, докато проблемът не се реши.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама