СВЯТ


Трети ден протестират във Франция срещу цените на горивата

0 4045 19.11.2018
Трети ден протестират във Франция срещу цените на горивата

Трети ден продължават протестите на ”жълтите жилетки” с блокиране на петролни депа и пътища във Франция. Недоволството срещу увеличаването на цените на горивата и днес предизвика дълги колони от коли по някои основни пътни артерии в страната.


Не толкова масови, но достатъчно смущаващи и неприятни, особено за хората зад волана. Такива бяха блокадите срещу повишаването на цените на горивата във Франция.

Според представители на протестиращите, шофьори са блокирали десетина петролни депа на различни места. Демонстрациите по пътищата навлизат във фаза, наричана "операция охлюв". Тя е свързана с действия, които забавят допълнително движението по натоварените магистрали и водят до задръствания.

 

" Обикновено ми трябват 12 минути, за да стигна от дома ми до работа. А днес от два часа съм в задръстване и нищо не помръдва" каза шофьор по БНТ.
Протестите заради поскъпването на горивата са само част от цялостното недоволство от управлението на Еманюел Макрон. Основните обвинения срещу президента са, че толерира богатите и фокусира грижите си върху големите градове, като пренебрегва проблемите на хората в останалите райони на Франция.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама