НОВИНИ


Адв. Савова: Гражданската смърт на Иванчева и Петрова отдавна е произнесена

7 9543 20.11.2018
Адв. Савова: Гражданската смърт на Иванчева и Петрова отдавна е произнесена
БГНЕС

Най-голямата ми заслуга по отношение Десислава Иванчева и Биляна Петрова, че им занесох чаша вода при ареста им. Те не бяха пили 5 часа вода. Не можеха да отидат до тоалетната, трябваше да моля за това прокурор Гешев. Това заяви в предаването „Тази сутрин” адвокатката на зам.-кметицата на район „Младост” Биляна Петрова Ирен Савова.


Биляна Петрова отиде до тоалетната, придружена със служителка на КОНПИ, продължи защитничката.

 

Тяхната гражданска смърт е произнесена още при задържането им. Цялата държавна принуда е впрегната, за да се доказва на обществото, че те са извършили престъпление. Нито здравословно, нито граждански те могат да се върнат в граждански оборот. Те са обречени.

 

Адвокат Савова обясни, че килията до задържаните кметици се освобождава. "Става страшно, може би за мен да го правят", допуска тя.

 

Предположението й се подкрепя от разлепените некролози с нейна снимка, след като стана ясно, че Иванчева и Петрова ще бъдат пуснати под домашен арест.

 

По делото „Иванчева” никога не е имало обрат. То се движи само в една посока – то е натиск, преса.

 

Делото е абсурдно. Как може основният свидетел по делото срещу двете жени Александър Ваклин да влиза в съда с написан текст?! Как може да чете от бележки пред съдебния състав?!

 

От СРС-тата е видно, че обвиняемите не са взели предлагания им подкуп. Защо не ги освободят от ареста? Каква заплаха са те за обществото?!, възмущава се адвокат Савова.  


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама