НОВИНИ


Борисов се закани да стабилизира ДАНС

12 5418 31.10.2009
Борисов се закани да стабилизира ДАНС
Твърдата ръка на Борисов слага на място ДАНС Вяра Йовева

Премиерът Бойко Борисов заяви, че емоционално погледнато и като фактология – всеки би закрил ДАНС в настоящата ситуация, за да си гарантира, че повече няма да има шум около службата и изтичането на информация.


Борисов заяви обаче, че е хубаво да има служба и това да е една интелигентна служба, каквото е и името и, а не – „да се шамаросват по канцелариите”.

Премиерът потвърди, че случаи на пререкания и на размяна на удари между служители е имало и на по-високи нива, от случая, за който се знае, но отказа да ги назове. Той заяви, че подобни отношения са срамни.

Според Борисов и бившият премиер Сергей Станишев, и шефът на службата Петко Сертов са знаели, че служителите се бият по канцелариите. "Късмет са имали, че не са се застреляли. Съгласете се - въоръжени хора, на такава възраст, да си разменят шамари и крошета" - каза Борисов.

В понеделник премиерът ще се срещне със служителите на ДАНС, за да разгледа техните проблеми и да ги успокои. Борисов заяви, че е работил пет години с тези хора и по негово време не е допуснал да има нито изтичане на информация, нито дестабилизация.

„Ще ги стабилизирам и те ще получат моето доверие”, категоричен е Борисов.Той каза още, че от страна на Синята коалиция са дошли разумни предложения във връзка с работата на ДАНС и вече е разговарял за тях с председателя на ресорната комисия в парламента – Иван Костов. Най-вероятно е тези предложения да бъдат приети.

Междувременно, лидерът на ДСБ Иван Костов и председател на парламентарната комисия за контрол на ДАНС потвърди безспорната нужда от съществуването на ДАНС пред Дарик радио.

„Мен ме накара тази седмица анализирайки ситуацията да предложа на министър-председателя и на шефа на ДАНС да направим една кръгла маса, на която да разискваме концепцията за новия ДАНС, който трябва да се появи от сегашната организация - как да стане това, какви цели да си поставя, как да ги постига, и това да бъде открит разговор, да бъдат представени тези идеи и по този начин да се спре с тези нескончаеми атаки срещу една от важните институции за сигурността на страната", обясни днес Иван Костов.

Бойко Борисов съобщи, че официално Иван Драшков е бил освободен от поста си в ДАНС като заместник-председател за уронване на престижа на службата и затова не е чудно, че съдът се е произнесъл в негова полза.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама