МИСТЕРИИ


НСИ: Близо 10% от българските жени са изнасилвани

2 6587 26.11.2018
НСИ: Близо 10% от българските жени са изнасилвани
БГНЕС

Данни на Националния статистически институт соочат, че за последната отчетна година с влезли в сила присъди са 47 изнасилвача. От тях 22-ма са получили минимални наказания от по година. Двама са получили само половин година, а 11 - до 10 години. Последните се водят крайно тежки случаи.


За блудство осъдените са 72-ма. Повечето наказани от съда там също са получили по година зад решетките, или общо 36 души. Само един според статистиката ще лежи до 15 години в затвора. В графата „насилствен хомосексуализъм“ попадат 9 осъдени лица. Шестима от тях отново получават затвор от една до три години, а един ще лежи до 10 години.

 

Около 300 хил. жени у нас са били изнасилени в определен период от живота си. Близо 10 процента от българските жени са били изнасилвани, но заради срам, страх или изкривено чувство за вина голяма част от тях не споделяли преживяванията си.


Над 81 процента от жените са нападани от пияни изнасилвачи. Следват атаките заради психически отклонения и на трето място като причина се посочват бедността и социалната изолация на насилниците. Интересен е фактът, че близо 25 процента от анкетираните жени са посочили като причина за изнасилването им импотентността и невъзможността за нормална сексуална възбуда.



 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама