НОВИНИ


Руските войници в Крим станали три пъти повече

0 3378 28.11.2018
Руските войници в Крим станали три пъти повече

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че броят на руските военнослужещи в окупирания Кримски полуостров се е утроил за четири години, предаде украинската агенция УНИАН.


Броят на руските самолети, ракетни установки и бойни кораби е нараснал от пет до десет пъти в рамките на четирите години, в които Русия установи контрол на полуострова. Той беше анексиран през 2014 година, а в неделя руски кораби откриха огън по украински в Керченския проток, с което ситуацията в региона се нагорещи.

 

Петро Порошенко каза, че руски бойни кораби са били разположени по цялото Азовско море, но с най-голяма концентрация в Керченския проток. „Те се подготвяха“, заяви украинският държавен глава. Парламентът прие предложението му за обявяване на военно положение в страната за срок от 30 дни.

 

Петро Порошенко заяви, че натрупването на военнослужещи и военна техника от страна на Русия вече е в сила. Според украинския президент заради действията на руснаците е възможно да избухне пълномащабен конфликт, предаде Си Ен Ен. НАТО определи действията на руския флот като военно нападение.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама