БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Осем електромонтъори получиха свидетелства по Европроекта„НОВО РАБОТНО МЯСТО“ Дружеството продължава изпълнението на проекта

0 4669 28.11.2018
Осем електромонтъори получиха свидетелства по Европроекта„НОВО РАБОТНО МЯСТО“ Дружеството продължава изпълнението на проекта

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД продължава изпълнението на проекта „Подобряване качеството на предоставяните услуги чрез разкриване на нови работни места и професионално обучение в „ЧЕЗ Разпределение България” АД“. Вече 8 заети лица на длъжност електромонтьор получиха своите свидетелства по специалността “Електрически инсталации“.


Проектът е в изпълнение на административен договор № BG05M9OP001-1.003-2458-С01, сключен между Министерство на труда и социалната политика и дружеството по процедура BG05M9OP001-1.003 „Ново работно място 2015“ в рамките на програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

 

В изпълнение на проекта ЧЕЗ Разпределение България планира да осигури работа и професионално обучение на 14 безработни лица. Половината от наетите по програмата трябва да принадлежат към уязвими групи - хора  без квалификация, трайно отдалечени от пазара на труда,  на възраст над 54 г., младежи под 29 г. и лица с увреждания. Освен, че ще осигури заетост на 14 безработни или неактивни лица за срок от 12 месеца, ЧЕЗ Разпределение България има ангажимент да обучи 8 от наетите лица, които да придобият професионална квалификация по специалност "Електрически инсталации", професия "Електромонтьор" от професионално направление "Електротехника и енергетика“. Компанията ще запази дългосрочно минимум половината от разкритите по проекта нови работни места.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд и национално съфинансиране. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 146 526,72 лева, от които 85% европейско и 15% национално съфинансиране. Общата сума на допустимите разходи е 183 158,40 лева. Включено е и закупуването на съвременни машини, апарати и инструменти, свързани със създаването на новите работни места. Според изискванията на проекта компанията ще запази дългосрочно минимум половината от разкритите по проекта нови работни места.

 


.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама