НОВИНИ


Омбудсманът потвърди за мизерните условия в килиите на следствения арест

0 3313 29.11.2018
Омбудсманът потвърди за мизерните условия в килиите на следствения арест
Мая Манолова

Имаме повече от 10 жалби от Иванчева и зам. -кметицата. Това не е първата препоръка, която изпращаме до министерството на правосъдието. Снимките са достатъчно красноречиви. Тези снимки са направени вчера. Колегите споделиха, че не само тази килия, но и другите килии не отговарят на минималните стандарти.


Това заяви пред bTV омбудсманът Мая Манолова.

 

Генералното решение на проблема , по мнението на експерта г-н Бонгалов от Националния превантивен механизъм, е да се потърси възможност следственият арест да бъде преместен. Правата на хората, лишени от свобода, трябва да бъдат защитени от омбудсмана, каза още тя.

 

Мая Манолова коментира и закона за личната помощ: На финала се оказа, че обещаното няма да се случи. В закона се казва, че след 1 септември пари за лична помощ няма да има. Тоест законът ще действа, докато парите свършат. Това е абсурдно. Различни експерти си прехвърлят топката., посочи тя. Образно казано те решиха - искате кола, ето ви кола, но в нея няма бензин, обясни тя.

 

Тази кауза, понеже е справедлива, ще завърши с успех. Защо бе всичко това. Създадоха се проблеми, които ако имаше чуваемост, щяха да бъдат решение. Но майките показаха, как трябва да се отстоява справедлива кауза.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама