НОВИНИ


Йончева благодари на вицепремиера Дончев за неочакваната подкрепа за магистралите

1 5404 01.12.2018
Йончева благодари на вицепремиера Дончев за неочакваната подкрепа за магистралите
Елена Йончева

Бих искала да благодаря на вицепремиера Томислав Дончев, че намери сила да подкрепи както искането ни за независима експертиза на българските магистрали в европейска лаборатория, така и обявената в подкрепа на тази проверка онлайн петиция към гражданите на България, пише Елена Йончева до медиите.



Казаните от г-н Дончев думи на 1 декември по БТВ за корупционните практики в България, а именно : " истинската борба с корупцията включва и помощта на гражданите, иначе няма как да стане, няма реформа без съпротива, системата трябва да се самоконтролира" възприемам като подкрепа за тази инициатива, която е в полза на всички българи. Тези думи вероятно означават, че българският вицепремиер е запознат с доклада на Държавния департамент на САЩ за инвестиционния климат по света за 2018 г. В раздела за България се казва:

"Чуждестранните инвеститори продължават да изразяват безпокойствие относно върховенството на закона в България. Корупцията е ендемична, особено при реализиране на големи инфраструктурни проекти", обяснява журналистката.

 

Петицията за проверка на магистралиите вече е припозната от много граждани, които не са политически ангажирани, от колеги, от журналисти. Смятам, че ако съберем подписи, това ще има значение. Тази петиция е реална стъпка, която ще покаже, че гражданското общество има силата да налага промени към по-добро.
Искреното ми убеждение е, че не трябва да позволяваме която и да е власт, днес или утре, да счита, че е безконтролна, казва още Йончева.



Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама