ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 3 ноември

0 4509 02.11.2009
Предстоящо на 3 ноември

Премиерът влиза в диалог с "бизнеса", РЗС се запознава подробно с идеите на своя кандидат-кмет, КТ "Подкрепа" и КНСБ организират среща със здравни организации.



Премиерът Бойко Борисов ще открие годишната среща на бизнеса с правителството от 10.00 часа в хотел „Шератон“ - зала „Средец“. Темата на конференцията е „Накъде след първите 100 дни на правителството: България в търсене на нов модел за растеж“.

От 12.00 ч. в Заседателната зала на Министерството на правосъдието зам.-министърът на правосъдието Даниела Машева ще представи на пресконференция промените в Закона за изменение и допълнение на Наказателния кодекс.

Заместник-министърът на образованието Светлана Ломева ще участва в дискусия на тема: „Реализиране на правото на образование на децата с умствени увреждания”, организирана от Български Хелзинкски комитет. Дискусията ще се проведе от 10.00 часа в хотел „България”, бул.”Цар Освободител”.

От 10.00 часа в БСК ще се проведе среща на ръководството на камарата с Павел Попов – кандидат на политическа партия „Ред, законност и справедливост” за кмет на гр. София. В срещата ще участват и представители на политическото ръководство на партията. Срещата ще бъде закрита за журналисти - в началото ще бъдат допускани само фоторепортери, а изявления се предвиждат след края на разговора.

В 10.00 часа в сградата на Комисията за защита от дискриминация ще бъде открит тридневен семинар, в който ще участват нидерландски експерти. Нидерландските експерти ще обсъдят с българските си колеги добрите практики в областта както и конкретни случаи на дискриминация на религиозна основа и сексуална ориентация, достъпа до трудовия пазар на жените и малцинствата, комуникационни и информационни стратегии и т.н.

Комисарят по правата на човека на Съвета на Европа Томас Хамарберг ще бъде на посещение в България до 5 ноември, за да проведе разговори на високо равнище относно защитата на правата на децата и правата на малцинствата.

ДКЕВР ще проведе открити заседания за разглеждане на доклади относно заявления за издаване на лицензия за дейността "производство на електрическа и топлинна енергия" от "Тецеко" ЕООД, гр. Свищов и лицензия за дейността "производство на електрическа енергия" от "Неохим" АД гр. Димитровград. Заседанията ще започнат от 10.00 ч. в сградата на комисията.

В 9.00 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу варненските прокурори Тони Томов и Карен Бейлерян по чл 294). В 9.30 и 13.30 часа Софийски градски съд ще заседава по делото за Държавен резерв.

В Кариерният център на Техническия университет – София за четвърта поредна година се организира “Дни на кариерата 2009”. Изложението ще се проведе в 12-ти блок на ТУ – София от 9:00 до 18.00 часа. Официалното откриване ще бъде от 10.00 часа в централното фоайе на 12-ти блок.

От 10.00 до 17.00 часа в Гранд хотел "България", зала "Десислава", бул. "Цар Освободител" 4, за втора поредна година ще се проведе кръгла маса, организирана от Български хелзинкски комитет (БХК) и Mental Disability Advocacy Center. Гост ще бъде Томас Хамарберг - Комисарят по права на човека на Съвета на Европа.
КНСБ ще се проведе пресконференция, след консултатив

От 12.00 часа в конферентната зала на среща между КНСБ, КТ „Подкрепа”, БЛС,СЗБ, СБФ, Асоциацията на работодателите в здравеопазването и Асоциацията на професионалистите по здравни грижи. Ще бъде представен съвместен меморандум във връзка със законодателните промени и бюджет 2010.

От 10:30 ч. в зала „Александър” на хотел „Радисън” ще се състои дискусия на тема: „Границите на „разширяването в лек вариант”: силата на ЕС и Русия в проблематичния регион между тях”, организирана от Министерство на външните работи и българския офис на Европейския съвет за външна политика, с помощта на Института за икономика и международни отношения. По време на дискусията ще бъде обсъдена ролята на страните-членки на ЕС от Югоизточна Европа в осъществяването на стратегията на ЕС за „Източно партньорство”.

Ръководството на Националния археологически институт с музей – БАН от 11.00 часа в Централната зала на музея (площад “Атанас Буров”, срещу Президентството) ще даде пресконференция по случай откриването на изложбата “Аполония Понтийска – един век изследвания”. По време на пресконференцията ще е възможно да се заснемат през витрини експонати от изложбата.

В 11.00 ч. в зала 101 на МВнР ще започне публична лекция на Вльора Читаку, заместник-министър на външните работи на Република Косово на тема: „Актуалната политика на правителството на Косово и вижданията му за връзките с България”

Зам.-кметът на Столична община Ирина Савина ще представи дългосрочна програма на Столична община за насърчаване използването на възобновяеми енергийни източници и биогорива. Пресконференцията ще се състои в 11.00 ч в официалната зала на Столичната община.

От 12.00 часа в зала Пресцентър на Министерството на регионалното развитие и благоустройството министър Росен Плевнелиев и зам.-министър Лиляна Павлова ще дадат пресконференция за „Актуално състояние на предприсъединителните програми ФАР и ИСПА” и действията предприети от екипа на министерството.

В 12.00ч. ПП "Българска социалдемокрация" /БСД/ ще даде пресконференция в пресклуба на БТА на тема: Представяне на документи, доказващи неправомерни действия и измама на бившия министър на икономиката, довели до предумишлен фалит на "Кремиковци" АД. Присъединяване на по-голяма част от Движението за социален хуманизъм (като част от БСП) към структурите на БСД. Позиция на ръководството на БСД по параметрите на Бюджет 2009”.

В 10.30 в пресклуба на Националния стадион „Васил Левски” ще се проведе пресконференция на Българската федерация по мотоциклетизъм.

В 13.00ч. в пресклуба на БТА ще се проведе среща-разговор с българския отбор, спечелил златни и сребърни медали на Международното състезание по математика в Лакнау, Индия, във възрастовата група 12 - 14 години.

От 14.00 часа в централата на БСП ще се проведе пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП.

Коледната благотворителна кампания за деца на пострадали и загинали при изпълнение на служебния им дълг служители на МВР ще започне с телевизионен клип, съобщиха от пресцентъра на МВР. В 14.00 часа министър Цветан Цветанов ще се срещне с лицата на кампанията, които ще участват в заснемането на клипа в НАТФИЗ. Инициативата за набиране на средства ще проведе от 25 ноември до 15 януари 2010 година.

Група граждански организации организират поредица мероприятия по повод 20 години от Шествието на Екогласност и Падането на Берлинската стена. От 11.00 до 11.45 ч.пред МОСВ ще се проведе митинг “Да спрем „златните” цианиди в България на Дънди и Горубсо, за оставка на зам.-министър Евдокия Манева” и “SOS за цианидите: Челопеч-Кърджали-Крумовгград-Куклен-Монтана-Чепеларе”. От 11:45 ч. до 12:30 ч. ще се проведе шествие „20 години лъжедемокрация в България”. Маршрутът е от МОСВ - по бул. “Мария Луиза”, пл. “Независимост”, по ул. „Цар освободител” до пл. „Народно събрание”, пред паметника „Цар освободител”. От 12.30 до 16.00ч. ще се проведе митинг „20 години от падането на Берлинската стена, за съд над олигарсите в България”. Внасяне на граждански петиции в Народното събрание.
В 12.30 ч. на площад „Народно събрание” ще се състои и организирано от граждански антикомунистически сдружения символично разрушаване на Стената и възпоменание за горяните.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на компютърен кабинет в кв. „Дианабад”, район „Изгрев”. Кабинетът ще бъде открит в 11 ОУ "Св. Пимен Зографски". Събитието ще започне в 12.00 часа.
В 13.00 часа Фандъкова ще присъства на откриването на изложба. Инициативата е по случай Деня на българския художник. Събитието ще се проведе от 13.00 часа в галерия „Агора” на ул. „Удово” 3, на ъгъла с ул. „Доспат” до НДК.

Иван Вейвода, директор на Балканския тръст за демокрация в Сърбия, гостува на Американския университет в България. Темата на лекцията, която ще бъде представена от него пред студентите на Американския университет в България, е: „ Постижение или илюзия е днешната етническа стабилност на Балканите?”
Лекцията е от 19:30 часа, Аудиториума на Новата академична сграда, студентски комплекс „Скаптопара”, Американски университет в България.

По инициатива на Министерство на околната среда и водите от 13,00 часа в сградата на Общинската администрация в Кърджали ще се проведе среща, на която ръководството на Оловно-цинковия комбинат ще докладва изпълнението на инвестиционната си програма за решаването на екологичните проблеми на завода и града пред кмета на Кърджали и ръководен екип от МОСВ.

В Кюстендил в 16.00ч. ще бъде открита фотоизложба на тема „Ерусалим от въздуха” в
Къща-музей „Димитър Пешев”, ул. „Цар Симеон І” № 11.

От 10.30, в гр.Варна, ж.к. „Чайка” ще се проведе първата жива верига срещу принудително извеждане на семейство от съдия-изпълнител.

В Благоевград ще се проведе обучение за потенциални бенефициенти по Първата покана за набиране на предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество, съ-финансирана от Инструмента за предприсъединителна помощ CCI Номер 2007CB16IPO007. Обучението ще се проведе в Хотел „Езерец”, Конферентна зала 1, бул. „Пейо Яворов” №2, от 9.00 до 17.00 часа.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама