СВЯТ


Радован Караджич се явява днес пред Трибунала в Хага

3 5450 03.11.2009
Радован Караджич се явява днес пред Трибунала в Хага
Радован Караджич е обвинен в геноцид

Бившият босненски сръбски лидер Радован Караджич ще се яви днес пред Трибунала в Хага, съобщaва БиБиСи, като цитира изпратено от него писмо до съдиите.


Караджич бойкотира започването на процеса в Хага, като изтъкна за аргумент факта, че защитата му все още не е готова. Бившият лидер отхвърли обвиненията срещу себе си като мотивира искането си за отлагане на процеса с огромното количество материали, с които трябва да се запознае.

Frognews.bg припомня, че Радован Караджич подготвя защитата си сам.В писмото обвиненият босненски сръбски лидер за геноцид и престъпления срещу човечеството, призовава и „за честен съден процес".

Обвинителният акт срещу Караджич, представен при започването на делото, се състои от 11 точки - пет касаят престъпления против човечеството, четири - нарушения на законите за водене на война и две обвинения за геноцид.

След 13 години укриване и редовни акции на сръбската полиция да го залови, в края на юли миналата година той бе открит да работи под чужда самоличност в сръбска лечебница за здравословен начин на живот, арестуван и екстрадиран.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама