ЪNDERGROUND


СРС от делото „Иванчева“: Имам оферти от Специализирана прокуратура за петнайсе' хиляди ле'а те да я напра'ат

4 13930 04.12.2018
СРС от делото „Иванчева“: Имам оферти от Специализирана прокуратура за петнайсе' хиляди ле'а те да я напра'ат

Част от СРС-та по делото „Иванчева“ за подкупа бяха разпространени в социалните мрежи. От тях става ясно, че се спускат оферти от спецпрокуратурата, за да се случи дадена поръчка.


Разговорът се води между мъж и основният свидетел на прокуратурата по делото Александър Ваклин.  Според разпространената информация въпросният запис е станал  пред кабинета на Иванчева на 9 февруари 2018 г. :

Мъж: Ти не знам дали знаеш, аз имам оферти от Специализирана прокуратура за петнайсе' хиляди ле'а те да я напра'ат. Мен целта ми не е...

 

Ваклин: Ма не, няма смисъл, а, не, то има смисъл да напра'име, ама, ма, ма. Айде да седнем да пием кафе.

 

Във страницата за подкрепа на Иванчева и Петрова във Фейсбук днес публикуваха протокола със следния коментар:

 

"Най-важното от днешното заседание в Специализрания съд!

 

Това е снимка на стр. 6 от протокол от СРС - запис на разговор между Ваклин и неизвестен мъж, състоял се пред кабинета на Десислава Иванчева на 9 февруари 2018 г. Г-жа Иванчева и г-жа Петрова настояха този запис да се изслуша и съдебният състав прие. След петото изслушване днес в съдебната зала на подчертаната с червено част от разговора, всички, включително прокурорите признаха, че чуват думите "Спецализирана прокуратура за петнайсе' хиляди ле'а".

 

Биляна Петрова сподели, че чува следното: "Ти не знам дали знаеш, аз имам оферти от Специализирана прокуратура за петнайсе' хиляди ле'а те да я напра'ат да изчезне." Адвокатите се присъединиха към това становище и то беше записано в протокола.

Не забравяйте - утре се очаква втората инстанция да се произнесе за промяната на мерките на двете! Бъдете готови да излезем в 18:00 часа и да блокираме кръстовище, ако ги оставят в ареста!"

 

Вижте цялата договорка между мъжете:


.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама