НОВИНИ


Туск отхвърли предоговаряне сделката с Великобритания

0 3505 11.12.2018
Туск отхвърли предоговаряне сделката с Великобритания
БГНЕС

Председателят на Европейския съвет е отхвърлил предоговарянето на сделката за Брекзит на Тереза Май и спорния въпрос за ирландската граница на срещата на върха в Брюксел по-късно тази седмица.


Доналд Туск заяви, че лидерите ще обсъдят споразумението на среща и, че лидерите са „готови да обсъдят как да улеснят ратификацията на Обединеното кралство“,пише още Independent.

 

Но той предупреди, че блокът ще използва срещата, за да обсъди липсата на сделка „тъй като времето изтече“.

 

Неговите коментари бяха направени след като Тереза Мей заяви, че ще се върне в Брюксел, за да потърси допълнителни отстъпки от ЕС след изключително негативно приемане на сделката й от депутатите.

 

Европейската комисия и няколко ключови държави-членки също отхвърлиха промяната на спорното споразумение за оттегляне.

 

„Реших да свикам Европейския съвет в четвъртък заради Брекзит. Ние няма да предоговаряме сделката, но сме готови да обсъдим как да улесним ратификацията от Великобритания. Докато времето изтича, ще обсъдим и нашата готовност за сценарии без сделка“, заяви Туск.

 

Говорител на Европейската комисия заяви: „Имаме споразумение на масата, одобрено от Европейския съвет на 25 ноември. Както каза председателя Юнкер, тази сделка е най-добрата и единствена възможна сделка“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама