НОВИНИ


Махат оприличените на надгробни плочи по Графа

4 4479 11.12.2018
Махат оприличените на надгробни плочи по Графа

Изглежда, че гранитните призми, оприличени на надгробни плочи, които се появиха на ул. Граф Игнатиев миналата седмица ще бъдат премахнати. Приветстваме това решение.


Разбира се, визуално обозначаване на границата на трамвайното трасе е нужно - както писахме миналата седмица, то може да се направи по много начини, остава да видим, обаче, дали и как Община и проектант ще го направят. Така или иначе, различна настилка, светлинни индикатори, или друго, адекватно за споделено пешеходно-трамвайно пространство решение, трябваше да бъде част от идейните и работни проекти на улицата от самото начало.

 

Поставянето и последващото премахване на призмите показва много ясно, че в Общината цари пълен хаос. В 12 без 5, в последните дни на вече закъсняващия ремонт по хрумка на някой си "пътен инженер" в КАТ, възложител и проектант се втурват да редят гранитни буци по улицата - това се случва, защото администрацията и наетите от нея фирми са неспособни да обмислят, анализират и изпълняват технически решения, гарантиращи адекватна градска среда за всички ни. Докога ще се разчита на гражданска и медийна реакция, аз да се противодейства на сътворените глупости? Очевидно е, че в София се работи на два принципа: или "проба-грешка", или "правим го, ако мине номера"..Само, че това ли искаме от хора, избрани, за да управляват разходването на нашите данъци и определящи качеството ни на живот?

 

Г-жо Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova, призоваваме ви за пореден път да остраните служителя на КАТ (СДВР Столична Полиция) - инж. Василев от съгласувателните комисии на Столичната община. Този човек няма знанията, капацитета, иновативността и гъвкавостта, за да предлага адекватни на средата решения. Откъде накъде пътният полицай ще определя градската среда? Време е определящите бъдещето на този град да бъдат хора с модерно мислене, които искат да направят нещо правилно, вместо само да се оправдават.

 

#ГафИгнатиев #СпасиСофия


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама