ПРЕСАТА ДНЕС


Пресата на 4 ноември

0 3858 03.11.2009
Пресата на 4 ноември

Вестниците пишат за побоя над изгонените играчи на ЦСКА, за намерението имунитетът на Станишев да бъде свален и за новия наследник на Таки.


"Извънреден внос на ваксина за грипа!", настояват от вестник "24 часа"

“24 часа” предлага Народното събрание още днес да подкрепи здравния министър в борбата му с грипа, като гласува извънредно решение за внос на ваксина и други противоепидемични мерки. Според експерти, до които се допита вестникът, най-бързият начин в страната да се осигурят ваксини против свинския грип навреме е парламентът да приеме извънредно решение и правителството да поиска “назаем” от европейски страни. Ако се спази процедурата за внос и изпитване на лекарства, ваксина ще има напролет, когато пикът ще е отминал.

"Полицаи в бандата на Хастара", показва разследване на "Труд"


Двама полицаи от Четвърто столично РПУ и военен сержант служели допълнително и в бандата на дързък автокрадец по прякор Хастара. За поредната разбита мафиотска структура, в която участват ченгета, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Хастара и хората му задигали главно джипове БМВ и “Тойота”. Ролята на ченгетата била, докато патрулират на смяна, да набелязват автомобилите за крадене и да осигуряват коридор след ударите.

"6 години зад решетките, ако лъжеш, за да вземеш кредит", пише "Новинар"

6 години зад решетките, ако лъжеш, за да вземеш кредит
16:48 03-11-2009 Аделина Николова 272 | 4 | 6 Коментирай
Похитителите, които мъчат жертвите си, могат да лежат в затвора до гроб

До 6 години затвор ще грозят всеки, който си позволи да излъже банката, за да получи кредит. Това предвиждат промените в Наказателния кодекс (НК), подготвени от Министерството на правосъдието. В момента измамниците могат да се отърват с 1 година зад решетките. За този вид шашми се предвиждат и санкции от 1000 до 5000 лв. В последните години тези престъпления са изключително много, коментира заместник-министърът на правосъдието Даниела Машева, която представи вчера предвижданите промени в НК. Това ще засегне най-вече хората, които пишат неверни данни в молбите си за кредитите. Според Машева това не било антикризисна мярка.

"Шутове и шамари за ЦСКА", отбелязва на първите си страници "Монитор"

Драмата в ЦСКА от последните дни намери ново развитие, след като побеснели от слабата игра и резултати на любимия си тим "червени" фенове нападнаха няколко от отстранените от тима футболисти. Запалянковците са спипали вчера по обед четирима от "купонджиите" - Иван Иванов, Иван Караджов, Светослав Петров и Давид Силва, в столичния квартал Горубляне.

"Свалят имунитета на Станишев" казва вестник "Атака"

Главният прокурор Борис Велчев внесе в Народното събрание искане за свалянето на депутатския имунитет на бившия министър-председател Сергей Станишев. Предложението е направено от Софийска градска прокуратура и за него съобщи първи шефът й Николай Кокинов. Станишев е обвинен, че е загубил документи и материали, представляващи държавна тайна. Предвиденото наказание за разкриването на държавна тайна е до три години затвор, а за изгубването на документация до 5 години затвор. Кокинов добави, че държавното обвинение вече е уточнило колко точно доклада е изнесъл Станишев от ДАНС, но отказа да назове бройката. Преди дни премиерът Бойко Борисов обяви, че Станишев е откраднал 10-11 секретни доклада на ДАНС.

"Владо от Редута наследи Таки", разкрива "Стандарт"

30-годишен софиянец е новият крал на кокаиновата мафия у нас. Лично митичният подземен бос Христофорос Аманатидис-Таки е посочил Владо Христов от квартал Редута за негов наследник. Това разкриха пред "Стандарт" източници от спецслужбите.
В МВР се опасяват от избухване на улични войни за преразпределение на наркопазара. Таки бе обявен за международно издирване преди около 4 месеца и оттогава е в неизвестност. Наскоро от вътрешно министерство потвърдиха слуховете, че кокаиновият крал е излязъл от играта и е предал бизнеса на друг тартор. За новия "капо ди тути капи" от Редута се знае само, че е с чисто криминално досие. На негово име доскоро се е водела транспортна фирма.

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама