НОВИНИ


Кокинов: Имаме зелена улица за разследване срещу Станишев

3 5487 04.11.2009
Кокинов: Имаме зелена улица за разследване срещу Станишев
Николай Кокинов Вяра Йовева

За нас има отворена зелена улица да започнем разследване срещу народния представител Сергей Станишев, след като бъде свален имунитетът му, заяви градският прокурор на София Николай Кокинов в интервю за „Денят започва”, по БНТ.


Николай Кокинов поясни, че все още не може да даде отговор на въпроса дали е възможно Сергей Станишев да влезе в затвора.

Градският прокурор обясни, че е поискано да бъде позволено разследване за две престъпления – по чл. 359, алинея втора от НК, и по чл.358 като допълни, че по чл.358 се визират осем документа, които са загубени.

Николай Кокинов поясни, че това са документи, влезли в МС, в секретното деловодство, адресирани до бившия премиер, които не са излезли, а също така ги няма там. По другото престъпление – по чл.359, алинея втора е по въпросния доклад, който се появи в интернет.

„Сроковете в държавата са посочени в закони, никой друг няма право да поставя ултиматуми на българската прокуратура”, заяви Николай Кокинов по повод изпълнението на задачите и присъди в страната ни.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама