НОВИНИ


Москва: Киев готви провокация в Донбас

6 3846 13.12.2018
Москва: Киев готви провокация в Донбас

В близките дни Киев планира въоръжена провокация в Донбас, съобщи на редовния си брифинг говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова. Тя разкри и подробности за подготвяната според Москва операция на украинската армия.


„Възползвайки се от въведеното военно положение, включително в Донецка и Луганска област, да организира стремително настъпление по мариуполското направление с цел превземане на намиращите се под контрола на Донецк територии на Приазовието и излизане на границата с Русия“, каза Захарова.

 

Според нея рязкото изостряне на ситуацията може да даде на украинския президент Петро Порошенко повод за удължаване на военното положение в Украйна и за евентуална отмяна на насрочените през март догодина президентски избори.

 

Ситуацията в Азовско море след инцидента със задържаните от Русия украински моряци е една от темите на започващото тази вечер в Брюксел заседание на Европейския съвет. Очаква се да бъде обсъдено и изпълнението на споразуменията от Минск, гарантиращи мира в Украйна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама